oua-frigider.jpg

De regulă, ouăle pot fi refrigerate trei până la cinci săptămâni din ziua în care sunt introduse la rece. Pentru a le menține în siguranță și pentru mai mult timp, e nevoie să știți un truc esențial. 

Ouăle au adevărate puteri nutriționale și sunt „versatile și relativ ușor de preparat”, susține Alice Lichtenstein, om de știință la Centrul de Cercetare a Nutriției Umane Jean Mayer USDA.

„Este important să aveți proteine ​​slabe în timpul meselor pentru a vă menține sătul și săturat”, spune și Ashley Walter, nutriționist holistic și fondator al Living with Ashley.

O modalitate sănătoasă este să cumpărați ouă de la crescătorii locali sau să le achiziționați vrac. Apoi trebuie să vă asigurați că le depozitați corect.

Ouăle care sunt depozitate la o temperatură constantă de 4 grade Celsius vor dura trei până la cinci săptămâni, spune Claire Edgemon, dietetician la Colegiul de Medicină Baylor, pentru Yahoo Life.

Cel mai bun loc pentru a depozita ouăle este în spatele frigiderului: „Depozitarea lor în suportul pentru ouă din ușa frigiderului expune ouăle la variații de temperatură și aer”. 

Puteți congela ouăle pentru a le prelungi termenul de valabilitate, dar asta necesită puțină muncă de pregătire. Asta pentru că ouăle nu pot fi înghețate în coajă. „Gălbenușul nu conține apă, așa că va forma un gel în loc să înghețe”, explică Edgemon.

Pentru a congela ouăle, spargeți prima dată coaja și amestecați-le ușor, așezându-le în recipiente de congelare. Ouăle congelate sunt bune pentru consum până la un an. „Dacă vă plac albușurile, puteți face același lucru și cu albușurile singure”, spune Walter.

Dacă vreți să le gătiți, este recomandat să le dezghețați în frigider peste noapte

Pe lângă congelarea lor, există și alți pași pe care îi puteți urma pentru a prelungi perioada de valabilitate a ouălor. Iată câteva metode:

Murarea: Murați ouăle fierte tari într-o saramură cu oțet cu condimente. Acest lucru nu numai că le păstrează, dar le adaugă și o aromă unică, atunci când le preparați.

Deshidratare: Deshidratați ouăle amestecându-le și uscandu-le într-un deshidratator. Apoi folosiți un blender pentru a măcina ouăle deshidratate într-o pulbere și depozitați pulberea într-un recipient ermetic. Când doriți să le folosiți, pur și simplu rehidratați cu apă.

Întărire: Se pun ouăle într-un amestec de sare și zahăr, care le păstrează.

Păstrarea în ulei: Scufundați ouăle fierte tari în ulei, cum ar fi uleiul de măsline, într-un borcan sigilat. Acest lucru poate preveni oxidarea și menține prospețimea lor pentru o perioadă mai lungă de timp.

Sursa foto: shutterstock

Sursa: yahoo.com

Preluat de la: csid.ro