Ultima lună din această toamnă ne oferă o diversitate de oportunități din care putem alege. În noiembrie, ai ocazia să te înscrii la mai multe concursuri de creație, poți obține o bursă pentru a învăța în SUA sau te poți alătura proiectului „Corespondez din liceu” lansat de #diez. Fie că ești elev(ă), student(ă) sau tânăr(ă) profesionist(ă), în acest material vei identifica o oportunitate potrivită pentru tine. Îți sugerăm să completezi formularul de înregistrare cât mai curând!
Oportunitatea este destinată educatorilor, specialiștilor în tehnologie și studenților. Locurile sunt limitate până la 60 de persoane, organizate în 10 echipe. Poți veni cu propria echipă sau te poți alătura unui grup în ziua evenimentului.
Aici găsești tema hackathon-ului și formularul de înregistrare.
Termen-limită – 1 noiembrie.
Concursul își propune să evidențieze și să premieze cele mai creative, eficiente, oportune și participative inițiative și acțiuni de apărare și promovare a drepturilor omului în Republica Moldova de pe ambele maluri ale râului Nistru.
În acest material vezi care sunt premiile din acest an și ce informații ar trebui să includă nominalizările.
Termen-limită – 3 noiembrie, ora 18.00.
Oportunitatea este dedicată tinerilor cu idei de afaceri inovatoare, precum și start-upurilor aflate la etapa de produs minim viabil sau de vânzări. Proiectul își propune să ofere ajutor fondatorilor pentru a aplica la cel mai de succes accelerator de start-upuri din lume –YCombinator.
Criteriile de eligibilitate, agenda incubatorului de afaceri și taxa pentru participare le găsești în acest articol.
Termen-limită – 4 noiembrie.
Oportunitatea este destinată elevilor din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău. Dacă îți dorești să participi, trebuie să realizezi o fotografie sau un videoclip care să surprindă procesul de învățare a unui meșteșug, precum și produsul final.
Aici găsești condițiile de participare și premiile pentru câștigători.
Termen-limită – 4 noiembrie.
Bursa oferă sprijin financiar complet pentru studenții care își doresc să urmeze orice program de masterat eligibil la peste 150 de universități din Marea Britanie, obținând în același timp acces la o gamă largă de experiențe academice, profesionale și culturale.
În acest material găsești crieteriile de eligibilitate și formularul de înregistrare.
Termen-limită – 5 noiembrie.
La Maratonul Voluntarilor te poți înscrie atât individual, cât și în grup. Pentru a te înregistra, tot ce trebuie să faci este să realizezi o activitate de voluntariat și să o publici pe rețelele sociale.
Formularul de înregistrare și premiile pentru câștigători le găsești în acest articol.
Termen-limită – 7 noiembrie.
Înveți peste hotare și ai reușite academice care merită premiate? Studenții moldoveni care își fac studiile în străinătate și își doresc să obțină titlul „Studentul anului 2024” sunt încurajați să aplice.
În acest material găsești cele șapte categorii pentru care se vor acorda premii și formularul de înregistrare.
Termen-limită – 7 noiembrie.
Concursul este destinat elevilor claselor a V-a – a XII-a din toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Cele mai bune desene vor fi utilizate pentru realizarea unui set de pliante informative, care vor fi distribuite în toate instituțiile de învățământ din țară.
Procesul de înregistrare și etapele concursului le găsești aici.
Termen-limită – 11 noiembrie.
Școala de limbă engleză ISCEO invită elevii claselor a X-a să se înscrie la un concurs unde vor avea oportunitatea să câștige o bursă de studii în Marea Britanie pentru doi ani. Tinerii vor putea concura pentru obținerea bursei HMCP, care oferă atât finanțare completă, cât și parțială.
În acest material găsești informații despre:
# specificul burselor finanțate complet și parțial;
# criteriile de eligibilitate;
# structura anului școlar.
Termen-limită – 15 noiembrie.
Școala de limbă engleză ISCEO invită elevii claselor a IX-a – a XII-a să se înscrie la un concurs unde vor avea oportunitatea să câștige o bursă de studii în Statele Unite ale Americii. Tinerii vor putea concura pentru a obține patru tipuri de burse ASSIST: Sanderson, Lindfors, DAVIS și KEMPER.
În acest articol găsești informații despre:
# specificul burselor;
# criteriile de eligibilitate;
# structura anului școlar.
Termen-limită – 15 noiembrie.
Regizorii și producătorii de proiecte documentare (scurtmetraje, lungmetraje sau seriale) – în orice stadiu de dezvoltare, producție și postproducție – din Republica Moldova sunt invitați să participe la noua ediție a East Doc Platform. Evenimentul include cinci zile de instruire și pregătire pentru pitch, oportunități de networking și întâlniri individuale cu factorii de decizie invitați.
Condițiile de participare și formularul de înregistrare le găsești aici.
Termen-limită – 15 noiembrie.
Echipa #diez este în căutarea elevilor pasionați de scris (și nu doar) din întreaga țară. Împreună vom învăța cum să producem materiale jurnalistice, vom explora domeniile de interes ale tinerilor și vom crea conținut util și captivant pentru cititori. Proiectul este orientat către tinerii din clasele liceale. Sunt eligibili să participe atât vorbitorii de limbă română, cât și vorbitorii de limbă rusă.
Aici vezi care sunt condițiile de participare, cum vor avea loc instruirile și cum te poți înregistra.
Termen-limită – 15 noiembrie.
Muzeul Național al Literaturii Române invită toți tinerii pasionați de literatură să reflecteze asupra relației unui personaj cu lectura. La concurs pot participa elevii din gimnaziu, liceu sau colegiu, dar și studenții.
În acest material vezi la ce întrebări trebuie să răspundă eseul tău și care sunt normele de redactare a lucrării.
Termen-limită – 15 noiembrie.
Concursul este destinat elevilor din clasele a XI-a – a XII-a. Tema propusă spre abordare în cadrul eseurilor este „Democrația UE și transformarea digitală: care sunt provocările și oportunitățile pentru procesele democratice?”. Premiul constă într-o vizită și un tur ghidat la unul dintre sediile Parlamentului European – cel din Bruxelles sau din Strasbourg.
Aici poți găsi criteriile de redactare a eseurilor și cele de selecție.
Termen-limită – 15 noiembrie.
Concursul este destinat elevilor din instituțiile de învățământ primar și secundar, atât din ciclul I, cât și din ciclul II, precum și celor din învățământul extrașcolar din municipiul Chișinău. Participanții trebuie să aleagă o piesă din creația compozitorului Ion Aldea-Teodorovici (muzică și text) și să filmeze un videoclip pentru piesa selectată.
Etapele concursului și premiile pentru câștigători le găsești aici.
Termen-limită – 16 noiembrie.
Dacă te-ai implicat în educația tinerilor, ai sprijinit grupuri vulnerabile, ai luptat pentru protejarea mediului sau ai coordonat proiecte culturale și artistice, ai oportunitatea să te înscrii la acest festival pentru a-ți prezenta contribuțiile.
În acest articol vezi care sunt criteriile de eligibilitate, premiile alocate pentru fiecare categorie și procesul de înregistrare.
Termen-limită – 17 noiembrie.
Concursul este organizat pentru a promova aplicația EkoApp. Participanții trebuie să trimită o fotografie a naturii care să se încadreze în tema concursului. Competiția este deschisă tuturor iubitorilor de fotografie, indiferent de vârstă.
Condițiile de participare și premiile pentru câștigători le poți vedea în acest articol.
Termen-limită – 17 noiembrie.
Oportunitatea este destinată atât jurnaliștilor care activează în instituțiile de presă din țară, cât și studenților de la facultățile de jurnalism din Republica Moldova. Materiale eligibile: articole scrise, electronice și audiovizuale, reportaje, interviuri, știri, anchete, documentare, talk-show-uri.
În acest material găsești condițiile de participare și cerințele pe care ar trebui să le respecte materialele jurnalistice.
Termen-limită – 30 noiembrie, ora 17.00.
Bursele se împart în trei categorii și sunt oferite de către Guvernul Elveției pentru anul academic 2025/2026. Candidații trebuie să cunoască bine franceza, germana, italiana sau engleza, în funcție de cerințele universității.
În acest articol puteți citi despre criteriile de eligibilitate și despre specificul burselor.
Termen-limită – 30 noiembrie.
Concursul este destinat elevilor din clasele primare și gimnaziale (I-IX). Pentru a participa, trebuie să realizezi un filmuleț video sau o animație cu o durată de cel mult două minute. Acestea pot fi realizate cu telefonul mobil, cu o cameră video simplă sau semiprofesionistă sau la calculator. Fiecare lucrare trebuie să poarte o denumire proprie, diferită de tema generală a concursului.
În acest articol găsești etapele concursului și informațiile care vor însoți fiecare lucrare.
Termen-limită – 30 noiembrie, ora 17.00.
Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.
Preluat de la: diez.md