toamna5.jpg

Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru săptămâna care urmează, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos în perioada 7-13 octombrie, relaxându-te în timp ce: vizionezi un spectacol, înveți să fotografiezi păsări sau participi la un forum pentru persoanele pasionate de tech.

În seara de 11 octombrie, de la ora 19.00 la Mediacor (str. Alexei Mateevici, nr. 60) va fi pus în scenă spectacolul-concert „O2”. Este o adaptare după filmul „Oxigen” de Ivan Vârâpaev.

Doi interpreți relatează istoria lui Alexandru, un tânăr dintr-un orășel de provincie, care s-a îndrăgostit de Alexandra, o tânără din capitală. Este un spectacol despre căutare, despre lipsa de oxigen. Va participa trupa „Delta pe obraz”.

Spectacolul va fi prezentat în limba română. Biletele pot fi achiziționate la acest link.

Dacă ești pasionat(ă) de fotografie și natură, poți participa la un atelier de fotografie de natură sălbatică (wildlife photography). Acesta va avea loc pe parcursul zilei de 12 octombrie împreună cu experții Vitalie Ajder și Silvia Ursul.

Atelierul cuprinde două componente importante:
# partea tehnică (utilizarea setărilor camerei, luminii și adaptarea la condițiile naturale din teritoriu; compoziția în fotografia de natură sălbatică);
# partea de abordare etică a animalelor (timpul și locul potrivit în fotografia diferitor specii de animale; abordarea potrivită a animalelor în scop de fotografiere; abilitatea de observare și ascultare a animalelor; partea etică a fotografiei de natură sălbatică).

După atelier, vei avea ocazia să aplici tot ce ai învățat și să contribui cu lucrările tale la o expoziție publică, care va uni lucrările participanților de la atelier. Pentru a participa la atelier, trebuie să te înscrii la acest link.

La Teatrul Național „Eugene Ionesco” va fi jucat spectacolul „Oscar și Tanti Roz”, în data de 12 octombrie, de la ora 15.00.

Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie, își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul ştie că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit poveşti moderne –adevărate lecţii de viaţă. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi şi-l învaţă să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur.

Întregul spectacol este un vârtej de emoții amestecate: revoltă și resemnare în același timp, regret, iubire, speranță, durere, furie și înțelegere. Toate acestea se manifestă de multe ori asupra persoanelor din jurul lui Oscar, însă adevăratul destinatar este, de fapt, destinul.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833/079-233-833) sau pe iticket.md.

În aces an va fi organizată a cincea ediție a Tech Women Summit, o platformă de discuții și networking, pentru toate persoanele pasionate de tech. Evenimentul își propune să încurajeze, motiveze și inspire femeile să urmeze cariere în această industrie și să le ajute să facă față provocărilor pentru a se dezvolta profesional.

Evenimentul va fi organizat în două zile:
# 12 octombrie – main stage;
# 13 octombrie – workshopuri.

Summitul va avea loc la Tekwill, str. Studenților, nr. 9/11. Participarea este gratuită, dar cu înregistrare prealabilă.

În zilele de 12 și 13 octombrie, Teatrul Geneza Art aduce pe scena teatrală din Republica Moldova, una dintre cele mai profunde și complexe opere literare din toate timpurile – romanul „Anna Karenina”, scris de Lev Tolstoi.

„Anna Karenina” prezintă povestea tinerei soţii care se îndrăgosteşte, repede şi definitiv, de contele Alexei Vronski. Pe măsură ce legătura dintre cei doi amanţi nu mai poate fi ascunsă, problemele familiale şi sociale cresc.

Spectacolul va începe la ora 19.00, iar biletele pot fi achiziționate de aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md