Proiect-nou-8-1.jpg

Regele Charles a ales să încalce una dintre tradițiile fundamentale ale monarhiei britanice, pe care Regina Elisabeta a II-a o respecta cu sfințenie.

În loc să urmeze obiceiul stabilit de mama sa, de a petrece sfârșitul verii la Castelul Balmoral din Highlands-ul scoțian, Regele Charles a optat pentru o schimbare semnificativă.

După decesul Reginei Elisabeta a II-a, multe lucruri s-au schimbat în cadrul familiei regale. Deși Regele a fost discret în privința stării sale de sănătate, presa britanică a raportat că sănătatea sa s-ar fi deteriorat, iar pregătirile pentru posibila sa înmormântare sunt deja în curs de desfășurare. Cu toate acestea, monarhul și-a îndeplinit în mod constant atribuțiile regale.

În loc să se alăture familiei regale la Balmoral, Regele Charles și soția sa, Regina Camilla, au decis să-și petreacă vacanța la Castelul Birkhall. Deși s-au prezentat la Balmoral pentru a-și saluta familia, cei doi s-au retras ulterior la Birkhall pentru a căuta liniște și odihnă.

„Regele doarme foarte mult. El nu este genul care să stea degeaba, așa că relaxarea pentru el înseamnă citit, scris, pictat și grădinărit. Întotdeauna i-a plăcut să iasă în grădină cu ghetele de ploaie, acesta este locul lui fericit,” a declarat un apropiat al familiei regale pentru The Daily Beast.

Castelul Birkhall, care i-a fost dăruit de Regina Elisabeta a II-a, are o semnificație deosebită pentru Regele Charles. În trecut, acesta a fost locul de refugiu al reginei-mamă și a devenit important pentru Charles, mai ales după moartea mamei sale.

Această alegere a suveranului reflectă dorința sa de a găsi pace și liniște într-un loc cu o încărcătură emoțională profundă.

Sursă: Dailybeast.com.

Sursă foto: Profimedia.

Preluat de la: csid.ro