Rusanda-Alexandru-1-1.jpg

Rusanda Alexandru, o activistă din satul Hârtop, a început o campanie de colectare a fondurilor pentru un proiect socio-cultural. El se numește DJ the Village și constă în strângerea de bani pentru cumpărarea unui echipament de DJ destinat tinerilor din șapte sate din Moldova, dar și pentru o inițiativă care va susține femeile DJee din țară.

Vom desfășura o serie de ateliere de DJ-ing în șapte sate din Moldova: Puhăceni, Hîrtop, Gura Galbenei, Gaidar, Bulboaca, Trușeni și Volintiri. Aceste ateliere vor acoperi totul, de la istoria muzicii electronice până la tehnici practice de mixare.

Astfel, DJ-i cu experiență vor ghida participanții, promovând un mediu de învățare favorabil și prietenos.

În acest sens, inițiatorii vor organiza șapte ateliere privind modul în care s-ar putea crea modele de guvernare participativă a infrastructurii publice, astfel încât diferite organizații și grupuri de initiativă să aibă acces la spații pentru activitățile lor.

De asemenea, o inițiativă dedicată va sprijini femeile DJ, oferindu-le echipamente și mentorat pentru a le oferi vizibilitate.

Banii pot fi donați aici.

Aici citiți despre cum Hârtop este un sat în care tinerii nu dansează hora, dar se distrează pe ritmuri de house și techno.

Preluat de la: diez.md