2024_04_13-UE_YA_MEUM-89.jpg

Îți dorești să afli cum se iau deciziile în cele mai importante instituții ale Uniunii Europene (UE)? Tinerii Ambasadori Europeni te invită la o simulare simplificată a modului în care funcționează Consiliul European. Vei avea ocazia să intri în rolul unui politician și să decizi asupra problemelor fundamentale ale blocului comunitar.

Oportunitatea este destinată elevilor, studenților și angajaților.

Consiliul European reprezintă cel mai înalt nivel de cooperare politică între țările din UE. Este compus din:
# șefii de stat sau de guvern ai statelor membre;
# președintele Consiliului European și cel al Comisiei Europene.

Liderii UE convin asupra unor decizii fundamentale despre viitorul uniunii, vorbesc despre următoarele tratate care trebuie să fie aprobate sau convin asupra posturilor de conducere. Ei adoptă niște decizii mai mult strategice de termen lung.

Această simulare îți va oferi oportunitatea să-ți îmbunătățești abilitățile de negociere. De asemenea, în urma acestei experiențe, vei înțelege mecanismele de luare a deciziilor la nivel european. Prin prisma acestei activități, organizatorii își propun să promoveze dialogul și schimbul de idei despre subiecte precum implicarea tinerilor în procesul decizional și competențele dezvoltate prin practicile UE.

Simularea se va desfășura vineri, 16 august, în intervalul orar 14.00-16.00. Activitățile vor avea loc la Europe Café, situată pe strada Alexei Șciusev, numărul 97 din Chișinău. Limbile de comunicare vor fi româna și engleza.

Participarea este gratuită. Formularul de înregistrare îl poți completa aici. Termenul-limită pentru înscriere este 12 august.

Inițiativa Tinerii Ambasadori Europeni reunește persoanele implicate social din cele șase țări partenere estice pentru a stimula dialogul și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la UE și cooperarea acesteia cu țările partenere estice.

În acest material poți găsi toate informațiile despre conferințele de simulare organizate de elevi și studenți după modelul ONU. În acest articol, Veronica Rurac ne-a povestit despre experiența de a intra în rolul unei deputate din Parlamentul European.

Aici îți explicăm cum funcționează cele mai importante instituțiile legislative ale UE, cine le conduce, cum se iau deciziile, dar și care ar fi rolul Republicii Moldova în cazul unei eventuale aderări.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md