insomnie.jpg

Milioane de oameni suferă de insomnie, o tulburare care afectează aproape 30% dintre adulți. Utilizarea suplimentelor de melatonină pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor insomniei a devenit din ce în ce mai populară. Melatonina este un hormon produs de creier ca răspuns la întuneric, care ajută la reglarea ceasului intern.

Dar un supliment de melatonină nu este singura modalitate de a avea un somn de calitate: sportul, limitarea consumului de alcool și reducerea timpului petrecut în fața ecranului sunt toate modalități de a ajuta organismul să se odihnească suficient.

Consumul suficient de magneziu ar putea, de asemenea, să ajute, deși nu există cercetări care să susțină ideea că magneziul ajută la inducerea somnului.

Cu toate acestea, nivelurile de magneziu ar putea fi indirect legate de capacitatea corpului nostru de a menține un program constant de somn – acesta ar putea fi motivul pentru care unele suplimente pentru somn fără prescripție medicală conțin atât melatonină, cât și magneziu.

Iată ce trebuie să știi despre efectele magneziului și melatoninei asupra somnului și ce să iei în considerare înainte de a încerca noi suplimente.

Magneziul joacă multe roluri importante în menținerea sănătății, acesta fiind implicat în mai mult de 300 de reacții biochimice în corpul nostru.

Mineralul ajută la reglarea funcției nervoase și musculare, a tensiunii arteriale și a nivelurilor de zahăr din sânge și este, de asemenea, implicat în producția de oase, proteine și ADN.

Magneziul poate fi găsit în următoarele alimente:

Femeile adulte ar trebui să consume între 310 și 320 de miligrame de magneziu în fiecare zi (deși femeile gravide au nevoie de mai mult), iar bărbații adulți ar trebui să consume între 400 și 420 de miligrame.

Dacă alimentația nu îți oferă cantitatea necesară de magneziu, ai putea avea în vedere luarea unor suplimente cu magneziu. 

Pe lângă creșterea nivelurilor de magneziu, suplimentele pot provoca o ușoară reducere a tensiunii arteriale diastolice. De asemenea, pot fi utile pentru persoanele cu risc de osteoporoză, deoarece magneziul poate contribui la creșterea densității minerale a oaselor. 

Melatonina este un hormon care ajută corpul tău să știe când să adoarmă și să se trezească în fiecare zi, deci este responsabilă cu reglarea ritmurilor circadiene. 

Corpul tău produce melatonină atunci când este întuneric, dar expunerea la lumină seara poate bloca producția de melatonină. De aceea, este important să monitorizezi cât timp petreci pe telefon în orele dinaintea culcării. 

Cu toate că melatonina poate ajuta unele persoane care au dificultăți în a-și regla programul de somn, nu poate rezolva toate tulburările de somn, deoarece există o serie de probleme de sănătate care îl pot afecta.

Pe lângă suplimente, melatonina se poate găsi în următoarele alimente:

Cercetările privind modul în care magneziul și melatonina se influențează reciproc sunt limitate.

„Întregul mecanism al modului în care magneziul afectează somnul nu este bine înțeles”, a explicat Marie van der Merwe, coordonatoare a programului de doctorat în fiziologie aplicată și nutriție la Universitatea din Memphis, pentru Health.

Dar magneziul ar putea afecta indirect somnul prin efectele sale asupra melatoninei.

„Magneziul are un efect asupra nivelurilor de melatonină”, a explicat ea. „Cantitatea de magneziu pe care o ai în organism poate afecta cât de bine sintetizezi melatonina.”

Acesta ar putea fi motivul pentru care cele două sunt combinate împreună în multe produse. Cu toate acestea, nu este nevoie să iei magneziu în același timp cu melatonina pentru a obține un posibil beneficiu.

„Dacă iau suplimentul de magneziu dimineața, nu este ca și cum îl am pentru următoarele 30 de minute și apoi a dispărut”, a spus van der Merwe, adăugând că nivelurile de magneziu vor fi mai mari ore întregi după ce ai luat suplimentul.

Sursă foto: Shutterstock

Sursa: health.com

Preluat de la: csid.ro