FotoJet-1-1.jpg
În acest moment, platforma TikTok este una dintre cele mai populare rețele sociale în rândul tinerilor și nu doar. Aflați că pe TikTok există o subcomunitate, BookTok, axată pe cărți și literatură. Creatorii realizează videoclipuri cu recenzii, discuții și glume despre cărțile pe care le citesc. Aceste cărți variază în funcție de gen, dar mulți creatori tind să se concentreze pe ficțiunea pentru tineri și adulți, fantezie și romantism.

Mai jos puteți vedea cărțile care se regăsesc în recomandările creatorilor BookTok.

#1. It Ends With Us de Colleen Hoover


Sursă: elefant.md

Un roman romantic, personal, ușor de lecturat, care explorează teme importante ale violenței domestice. Relatează povestea lui Lily, o tânără dependentă de muncă, cu un trecut traumatizant, care încă se gândește la prima ei dragoste.

#2. The Seven Husbands of Evelyn Hugo de Taylor Jenkins Reid


Sursă: Amazon

Cartea se concentrează pe viața unei starlete majore de la Hollywood, care a decis, în ultimii ei ani, că în sfârșit este timpul să-și spună povestea și să dezvăluie cu adevărat totul. 

#3. The Song of Achilles de Madeline Miller


Sursă: Amazon

O poveste despre zei, regi, faimă nemuritoare și inimă umană, The Song of Achilles este o ispravă literară uimitoare care reimaginează în mod strălucit capodopera de durată a lui Homer, Iliada.

#4. They Both Die at the End de Adam Silvera


Sursă:Amazon

Autorul Adam Silvera ne amintește că nu există viață fără moarte și nu există dragoste fără pierderi în această poveste devastatoare, dar înălțătoare, despre doi oameni ale căror vieți se schimbă pe parcursul unei zile de neuitat.

#5. Heartstopper de Alice Oseman


Sursă: Amazon

O carte care conține patru volume și relatează despre o poveste fermecătoare care explorează prietenia și dragostea. 

#6. My Year of Rest & Relaxation de Ottessa Moshfegh


Sursă: Amazon

Desemnată cea mai bună carte a anului de către The Washington Post, Time, The New York Times și The Guardian. Un roman despre eforturile unei tinere de a scăpa de răul lumii, pornind într-o hibernare prelungită, cu ajutorul unuia dintre cei mai răi psihiatri.

#7. The Cruel Prince de Holly Black


Sursă: Amazon

Holly Black, cartea care povestește despre o fată muritoare care se trezește prinsă într-o rețea de intrigi a zânelor regale.

#8. A Court of Thorns and Roses de Sarah Janet Maas


Sursă: Amazon

Povestea urmărește călătoria lui Feyre Archeron după ce ea este adusă în ținuturile lui Prythian pentru uciderea unei zâne. Totodată, firul epic relatează povestea de dragoste și lupta acerbă care urmează după ce ea intră în acele ținuturi.

#9. The Atlas Six de Olivie Blake


Sursă: Amazon

The Atlas Six este un roman fantastic al autoarei Olivie Blake. Este primul roman dintr-o trilogie și urmărește povestea a șase tineri utilizatori de magie care au șansa de a se alătura societății secrete din orașul Alexandria.

#10. Shatter Me de Tahereh Mafi


Sursă: cărturești.md

Shatter Me este un thriller distopic pentru tineri, scris de Tahereh Mafi. Cartea este povestită de Juliette, o tânără de 17 ani a cărei atingere paralizează și ucide, luând energia organismelor vii.

#11. The Virgin Suicides de Jeffrey Eugenides


Sursă: Amazon

Povestea fictivă, care are loc în Grosse Pointe, Michigan în anii 1970, se concentrează pe viața a cinci surori condamnate. Romanul este povestit din perspectiva unui grup anonim de adolescenți care se străduiesc să găsească o explicație pentru moartea familiei Lisbon.

#12. A Little Life de Hanya Yanagihara


Sursă: Amazon

A Little Life urmărește o narațiune cronologică cu amintiri intercalate frecvent pe tot parcursul cărții. Romanul se concentrează pe viețile a patru prieteni și urmărește schimbarea relațiilor lor sub influența succesului, bogăției, dependenței și mândriei.

#13. On Earth We’re Briefly Gorgeous de Ocean Vuong


Sursă: Amazon

Un roman epistolar, scris sub forma unei scrisori din partea unui fiu american vietnamez către mama acestuia, care este analfabetă.

#14. The Invisible Life of Addie LaRue de Victoria Elizabeth Schwab


Sursă:booksamillion

Povestea urmărește o tânără franceză în anul 1714 care face un pact cu diavolul, iar acesta o face nemuritoare, dar o blestemă pentru a fi uitată de toți cei pe care îi întâlnește. 

#15. Red, White & Royal Blue de Casey McQuiston


Sursă: cărturești.md

Romanul se concentrează în jurul personajului Alex Claremont-Diaz, fiul primei președinte a Statelor Unite ale Americii și al relației sale romantice cu prințul Henry, un prinț britanic.

#16. The Midnight Library de Matt Haig


Sursă: Goodreads

Protagonista cărții este o tânără pe nume Nora Seed, care este nemulțumită de alegerile ei în viață. În timpul nopții, încearcă să se sinucidă, dar ajunge într-o bibliotecă administrată de bibliotecara școlii sale, doamna Elm. Biblioteca este situată între viață și moarte, cu milioane de cărți pline cu povești din viața ei. În această bibliotecă, ea încearcă să găsească viața în care este cea mai mulțumită.

#17. We Were Liars de Emily Lockhart


Sursă: elefant.md

Este un roman de groază psihologică pentru tineri și adulți. Se concentrează pe tema consecințelor greșelilor cuiva. Romanul a fost apreciat de critici și a câștigat premiul Goodreads Choice pentru cea mai bună ficțiune pentru tineri.

#18. The Silent Patient de Alex Michaelides


Sursă: elefant.md

The Silent Patient este un roman thriller psihologic. Romanul este povestit de un psihoterapeut englez, Theo Faber, care are de-a face cu o pacientă care devine mută după ce și-a omorât soțul. 

#19. People We Met on Vacation de Emily Henry


Sursă: Amazon

People We Meet on Vacation îi urmărește pe Poppy și Alex, doi prieteni care sunt opuși în toate privințele. Ea este un copil sălbatic cu o poftă de călătorie nesățioasă, în timp ce el este relaxat și ar prefera să stea acasă cu o carte. În fiecare vară, ei petrec o vacanță timp de o săptămână împreună. Până la o excursie în care relația de prietenie a celor doi s-a răcit și aceștia nu au mai vorbit unul cu altul timp de doi ani. Acum, pentru a-și găsi fericirea, Poppy îl convinge pe Alex să-și ia o ultimă vacanță, pentru a rezolva totul între ei.

#20. From Blood and Ash de Jennifer Lynn Armentrout


Sursă: Amazon

Aleasă de la naștere să fie cea care să le ofere oamenilor calea spre o altă lume, Poppy nu a simțit nicio clipă că propria viață îi aparține. Nu trebuie să fie niciodată atinsă sau privită. Nu trebuie să i se vorbească, iar plăcerile de orice fel îi sunt total interzise.

Topul integral propus de către creatorii BookTok îl puteți vedea aici.

Preluat de la: diez.md