De asemenea, broșura vă ajută să aflați ce muzee puteți vizita într-o localitate sau alta, care sunt cele mai interesante destinații, obiective turistice, dar și multe alte curiozități.
Broșura „Pașaportul Călătorului” este realizată de muzeografa și ghida de turism Mariana Iurcu. Autoarea spune că și-a dorit prin această lucrare să concentreze cât mai multe date și informații despre muzeografi, ghizi, voluntari de turism din Republica Moldova, care activează și promovează turismul prin ghidare și informarea turiștilor străini și băștinași.
„Broșura a apărut în urma călătoriilor noastre pe parcursul anului, când m-am ciocnit eu însămi că nu există o lista de ghizi, muzeografi în spațiu online, și anume ghizi din nordul și sudul Moldovei, pentru că cei de la centru, cumva, ei sunt și lucrează fie pentru ei, fie pentru agențiile de turism”, menționează Mariana Iurcu, citată de cooltura.info.
De asemenea, autoarea „Pașaportul Călătorului” spune că, această broșură a apărut din dorința de a continua proiectul #museuminfotur.
Mariana Iurcu spune că-și dorește ca această broșură să motiveze și alți ghizi, muzeografi să realizeze câte un pliant în care fiecare raion să aibă incluse date, informații, obiective turistice din zona lor. Să fie prin toate muzeele din localități și să pună accentul pe aceste muzee, și pe obiectivele turistice din zonă.
Broșurile le puteți găsi în muzee, Centrele de Informare Turistică și agențiile de turism din țară.
Cum arată broșura
Apariția „Pașaportului Călătorului” a fost posibilă grație susținerii Ministerului Culturii, Agenției de Investiții Moldova, Centrului de Informare Turistică din Călărași. De asemenea, partenerii proiectului sunt Călătorii cu Gust și City Tour Travel Agency.
Preluat de la: diez.md