Startup-School-2021.jpg
Începutul lunii octombrie este despre inovație! 254 de liceene și liceeni din Republica Moldova s-au înscris în programul educațional de antreprenoriat tehnologic Start-up School. În format online, timp de opt săptămâni, tinerii se vor conecta cu fondatoare și fondatori de start-up-uri, experte și experți din domeniul antreprenoriatului pentru a cunoaște cum aceștia pot crea afaceri inovatoare.

În cadrul evenimentului de lansare, au fost prezenți și partenerii de comunicare, precum Junior Achievement, cei care au ajutat ca programul să ajungă la elevii din regiuni. „Acest program încurajează și îți permite să ieși din zona de confort. Aici veți vedea alte orizonturi și impulsuri. Principalul cadou al acestui proiect este investiția în voi, informația ce o veți afla și oamenii ce-i veți cunoaște pe parcurs”, comentează Laurenția Filipschi, Directoare Executivă Junior Achievement Moldova.

În Start-up School s-au înscris participanți din 27 de localități, iar cei mai mulți sunt din Chișinău – 58, din Ialoveni 25 de participanți, iar din Cahul – 10. Din regiunea UTA Găgăuzia s-au înregistrat 67 de liceeni și din Bălți – 38.Cuvânt de salut de la Liuba Mitioglo, Tekwill Community Manager în Comrat: „Este foarte important ca să înveți ceva nou mereu, iar aceste abilități trebuie să fie cât mai diverse. Atunci când ești capabil să înveți lucruri noi ești în posesia propriei libertăți, o valoare caracteristică antreprenorilor. Sperăm mult că în cadrul acestui program veți ști cum puteți deveni viitori antreprenori de succes”.

Participantele și participanții vor avea parte de lecții interactive, vor simula crearea unui start-up scalabil, iar accesul la mentori și antreprenori de succes sunt doar câteva elemente din program.

<!–

–> <!–

–>

Timp de două luni, tinerele și tinerii din proiect, vor trece prin opt module unde vor învăța de la cum să găsească o idee de afacere, clienți, marketing și branding, până la cum să lanseze afacerea pe piață. În program, participanții vor primi suportul la peste 25 de mentori și experți, lecții LIVE, sesiuni de mentorat, lucru în echipe și peste 100 de sarcini practice de realizat.Preacceleratorul Start-up School este unul național, cu accent de dezvoltare pe regiunile din Bălți și UTA Găgăuzia. Astfel, programul are mai mulți donatori pentru „Școala de afaceri la Bălți” și „Бизнес-школa в АТО Гагаузии” din cadrul Start-up Moldova, fiind realizat cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și al Suediei în cadrul Proiectului Tekwill, implementat de către Dreamups.

Partenerul general al proiectului și organizației Dreamups este Orange Systems, care susține inovația și antreprenoriatul pentru a fortifica ecosistemul de start-up-uri din Republica Moldova.

Urmărește pagina de Facebook și Instagram Start-up School pentru a urmări progresul tinerilor din program.

Preluat de la: diez.md