Cum spuneam și anul trecut, locul omagiatul rămâne neschimbat, vă așteaptă tot acolo, pe strada principală a parcului (str. Gheorghe Alexandrescu), imediat după pod, coborâți pe traseul pietonal, plasat de-a lungul lacului. Numărați bilele de pe gard — Micul Prinț vă va aștepta pe cea de-a 23 bilă (dacă e să numărăm de la pod).
Vă reamintim povestea proiectului Micului Prinț
Întreaga istorie a proiectului a fost realizat de designerul Igor Uduslivii. Inițial a fost prințul din plastilină, apoi cel din ceară, iar în final prințul din bronz. Iată așa un fel de reîncarnare. De fapt, întregul proiect are o alură magică. A pornit de la o simplă idee inspirată din statuile micuțe din alte orașe, preferata lui Igor fiind cea din Stockholm – băiețelul care privește luna. Unii luna, alții soarele… dar la partea aceasta ajungem mai târziu.
În cei doi ani de viață în Parcul Valea Morilor, Micul Prinț a primit toată dragostea și grija chișinăuenilor. Pe timp de iarnă a fost îmbrăcat cu haine călduroase, iar pe timp de caniculă purta pălării. Nici de sărbători nu era uitat, ba chiar mai mult, anul acesta a trecut și el prin pandemie. Vezi mai jos vestimentația și atenția acordată pe parcursul acestor doi ani Micului Prinț.
# (foto) Micul Prinț și-a pus cușma lui Guguță. Locuitorul planetei B 612 a primit o zmeură în dar
# (foto) „Poveste cu aromă de lavandă”. Micul Prinț a vizitat cele mai mov lanuri din Moldova
# (foto) Micul Prinț e gata de primăvară. Arată ca un ghiocel și poartă mărțișor
# (foto) „Căciuliță și fular ca să nu înghețe”. Micul Prinț de la Valea Morilor are straie noi
# (foto) Cu fular și căciulă. Micul Prinț de la Valea Morilor este pregătit oficial de sezonul răcoros
# (foto) Și Micul Prinț poartă mască. Locuitorul planetei B612 stă acasă și respectă recomandările OMS
Preluat de la: diez.md