Potrivit datelor prezentate ANRCETI de către cei trei furnizori de servicii de comunicaţii mobile (Orange Moldova, Moldcell şi Moldtelecom – Unite), creșterea volumului total al vânzărilor se datorează majorării traficului direcționat către alte rețele mobile – de 14,4%, totalizând circa 307 milioane de minute și al traficului generat în rețele proprii, care a crescut cu 0,4%, alcătuind 1,1 miliarde minute. Urmare a acestei evoluții, traficul mediu lunar per utilizator (MoU) a crescut, în comparație cu aceiași perioadă a anului trecut, cu 3,8% și a ajuns la 278 minute (patru ore și 38 minute), iar durata medie a unui apel a fost de 2 min.
În primul trimestru al anului curent, un utilizator deservit de compania Orange Moldova a vorbit lunar la telefonul mobil în medie 318 minute, un client deservit de Moldtelecom – 308 minute și un client al Moldcell – 203 minute.
Scăderea numărului total de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă a fost determinată de micșorarea numărului de abonați ai companiilor Moldcell (-57 mii) și Orange Moldova (-17,6 mii). În același timp, baza de abonați ai companiei Moldtelecom s-a majorat, timp de trei luni, cu 709 utilizatori.
Din numărul total de abonați, 3,5 milioane – au constituit utilizatorii activi de telefonie mobilă, iar aproximativ 851 mii – au totalizat utilizatorii pasivi.
În consecință, venitul mediu lunar per utilizator activ de telefonie mobilă (ARPU) față de trimestrul I al anului 2019, a crescut cu 1,9% şi a alcătuit 69,8 lei. Moldtelecom a înregistrat un ARPU de 77,8 lei, Orange Moldova – de 72,7 lei și Moldcell – de 63,3 lei.
Preluat de la: diez.md