Matthew-Johnson-1.jpg
A doua zi a celui mai stelar eveniment marca Rockit a decurs cu încă peste 20 de discursuri magnifice transmise din diferite colțuri ale globului. În premieră, evenimentul s-a desfășurat exclusiv online, asta însă nu a împiedicat fluxul de informație utilă și soluții pentru „noul normal” să ajungă în casele a peste 60.000 de participanți.

În a doua zi de Rockit Conference, au fost puse în discuție două tematici de o importanță majoră în aceste vremuri grele: soluții pentru industria creativă și pentru creatorii de conținut și soluții pentru educație, medicină și smart-living. 

Unul dintre discursuri a fost a co-fondatorului platformei Taskable, Matthew Johnson, care a oferit câteva sfaturi pentru cum să rămâi productiv și lucid în același timp. 

Tânărul a ales să împărtășească o serie de tehnici, inspirate din propria lui experiență, care l-au ajutat să își păstreze concentrația și creativitatea asupra lucrului său.

Matthew a început prezentarea cu un sfat general și anume, „captează orice!”.

„În momentul în care începi ceva, cel mai probabil ești preocupat de multe detalii, precum dacă reușești totul sau dacă dispui de cele necesare, încât riști să pierzi multe aspecte importante. De aceea, primul lucru pe care îl fac când o informație sau o însărcinare nouă îmi apare, o notez pentru a nu se pierde printre alte deadline-uri sau task-uri”, explică Matthew Johnson.

Un alt pas important în viziunea co-fondatorului Taskable este planificarea unei zile, de la prima până la ultima activitate. Acest lucru îl ajută să rămână organizat chiar și atunci când programul său variază de la o zi la alta și poate fi destul de imprevizibil, uneori. 

Deși ar putea fi stresant pentru început, Matthew Johnson îndeamnă să folosești un temporizator pentru orice activitate.

„Înainte de începe lucrul asupra unui task, estimează cât timp ar putea să îți ia finalizarea acestuia și temporizează-ți activitatea. Așa vei reuși să te concentrezi doar asupra lucrului pe care l-ai început și nu vei pierde timp pentru alte lucruri care îți fură din atenție. În acest fel vei putea să îți planifici chiar și pauzele.”

Potrivit lui Matthew Johnson, de asemenea, o parte importantă a procesului de lucru sunt pauzele și modul în care le utilizăm. Uneori perioadele prea lungi de lucru pot deveni un adevărat dușman al productivității tale, de aceea, mai bine ar fi să dedici 15 minute pentru o recreere, decât să îți lungești perioada de activitate cu câteva ore. 

De asemenea, speakerul a oferit participanților patru secrete pe care funcționează pentru a-și menține creativitatea și productivitatea vii: 

  • Mă asigur mereu că tot ce trebuie să fac este notat undeva;
  • Distribui prioritățile pentru o zi și le aranjez într-o listă;
  • Programul 52/17. La fiecare 52 de minute de muncă am 17 minute de pauză;
  • În pauze îmi schimb anturajul și mă ocup de cu totul altceva.

Prezentarea integrală a lui Matthew Johnson poate fi urmărită în reluare, de asemenea, și celelalte discursuri super-galactice pot fi re-urmărite pe pagina de Facebook, Rockit Conference.

Rockit Conference a fost lansată în 2014, fiind dedicată educației, comunicării și transformării digitale. Unul dintre misiunile conferinței este de a crea o comunitate unită pentru a susține tinerii lideri, a aduce impact și soluții alături de experți și colegi internațional. 

Evenimentul este organizat de către Rockit Academy și Digital Communication Network cu susținerea Biroului pentru Educaţie şi Cultură al Departamentului de Stat al SUA, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, UNICEF Moldova, Tekwill, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

Rockit Academy aduce context pentru a crea parteneriate regionale prin evenimente și activități online. Atât timp cât există oameni care susțin cauzele și comunitatea Rockit, este posibilă realizarea a astfel de evenimente precum Rockit Conference. Pentru a încuraja proiectele organizatorilor și conferinței, puteți deveni prietenii Academiei Rockit pe Patreon.

Preluat de la: diez.md