jhgg.jpg
Stephane Bancel este un nume care nu spune multe pentru publicul larg. Pe timp de pandemie el a devenit miliardar. Acesta este CEO-ul companiei de biotehnologie Moderna, cu sediul in Massachusetts, Statele Unite.

Potrivit Forbes, înaintea pandemiei, Bancel avea o avere estimată la 720 milioane de dolari. Acesta a crescut acum la 1,5 miliarde de dolari, plasându-l pe șeful Moderna între miliardarii lumii. Moderna este una dintre companiile care efectuează teste ale unui vaccin și ale tratamentelor pentru COVID-19.

Bancel este urmat de Gustavo Denegri, detinator a 45 % din acțiunile DiaSorin. Aceasta companie produce teste pentru depistarea coronavirusului, iar averea lui Denegri a crescut la 1.1 miliarde dolari.

Norocos a fost și Seo Jung-Jin, din Coreea de Sud. El este unul dintre fondatorii Celltrion, companie care produce kituri de testare. El era deja miliardar.

Mențiuni există și pentru Alain Merieux, fondatorul BioMerieux, care a ajuns să dețină o avere de 7.6 miliarde dolari, cu 25% mai mult decât la începutul pandemiei, dar și pentru Maja Oeri, urmașa lui Fritz Hoffmann-La Roche, fondatorul Roche.

Preluat de la: diez.md