unsplash.jpg
Tehnologia este unul dintre cei mai buni prieteni ai noștri. Ne simplifică viața extrem de mult și ajută la completarea sarcinilor fără probleme. Acestea sunt și motivele pentru care dispozitivele mobile și aplicațiile cu care acestea sunt dotate au o popularitate atât de mare în momentul de față. Prin intermediul acestora putem învăța cum să ne gătim rețetele noastre preferate, putem realiza poze ca un adevărat profesionist, putem să ne menținem greutatea corporală optimă și putem avea parte de divertisment fără limite. Pe scurt, indiferent de interese și preferințe, există o aplicație pentru fiecare dintre noi. Iată câteva exemple care ar putea să-ți fie de folos.


Aplicații utile

Având în vedere că trăim în era vitezei și o mare parte dintre activități au loc pe internet, înainte de a trece mai departe este important să îți securizezi telefonul. Acest lucru se realizează bineînțeles prin intermediul unei aplicații care îl scanează și te atenționează în cazul în care ai viruși. Protejarea telefonului împotriva amenințărilor informatice este foarte utilă datorită funcțiilor adiționale care îți sunt puse la dispoziție.

Printre acestea se numără abilitatea de a localiza telefonul în cazul pierderii sau furtului dar și localizarea de la distanță sau ștergerea de date importante care nu ar trebui să ajungă pe mâna unor hackeri atunci când telefonul ți-a fost sustras.

Metode de divertisment

Oamenii din toată lumea folosesc telefonul în fiecare zi. De la activitățile cele mai simple, așa cum este căutarea unei anumite informații pe internet, până la comunicarea în timp real în orice colț al lumii, există câte o aplicație pentru orice nevoie. Având în vedere că divertismentul joacă un rol atât de important în viața oamenilor, este bine să avem în vedere opțiunile din care putem alege când vine vorba de socializare, participarea la anumite provocări sau jocuri online, atât de populare în rândul tuturor.

Cele din urmă sunt un mod foarte bun de a testa spiritul competitiv iar acest lucru se poate realiza foarte ușor pe Unibet Romania. Acest website este accesibil de pe orice tip de dispozitiv mobil, este ușor de folosit și te ține în priză ore bune.

Aplicații de navigație

Unsplash/ Isaac Mehegan

Un alt avantaj considerabil al telefonul este faptul că ne pune la dispoziție hărți care ne ajută să găsim anumite adrese fără probleme. În timp ce aplicația cu care multe telefoane sunt dotate din fabrică (Hărți) funcționează fără probleme, singurul dezavantaj este că aceasta funcționează doar în România, cât timp ești conectat la internet.

În momentul în care călătorești în străinătate și nu ai acces la internet, este bine să ai o aplicație de tipul Maps.me sau Navfree care îți permit descărcarea hărților direct pe telefon, hărți care sunt actualizate permanent.

Poze fără cusur

Camerele telefoanelor inteligente ne permit să surprindem amintiri și cadre spectaculoase pe care putem să le răsfoim ori de câte ori ne dorim să retrăim acele clipe. Cu toate acestea, pot exista momente în care pozele să aibă nevoie de mici retușări. Acesta este un prilej excelent să te bazezi pe multitudinea de aplicații care îți permit să aplici filtre sau efecte speciale, să editezi filmulețe și de ce nu, să adaugi elemente grafice care să îți transforme complet capodopera.

Deși multe dispozitive mobile, atât cele cu Android sau iOS au deja o astfel de aplicație preinstalată, poți încerca și alte variante care oferă mai multe opțiuni. Un prim exemplu este Snapseed, o aplicație care îmbunătățește considerabil calitatea fotografiilor realizate. PiscArt Studio este, de asemenea, un mod bun de personalizare al imaginilor dar și de realizare de colaje sau montaje.

Lista aplicațiilor mobile, indiferent de categorie, ar putea fi extinsă la nesfârșit. În fiecare zi sunt dezvoltate tot mai multe astfel de idei care ne îmbunătățesc foarte mult viața, deși nu realizăm mereu acest lucru. Dacă nu vrem ca acestea să ne acapareze viața, trebuie pur și simplu să limităm utilizarea acestora și să încercăm să găsim un echilibru între timpul petrecut în „compania” aplicațiilor și timpul petrecut alături de cei ce ne înconjoară.

Preluat de la: diez.md