ncălzirea-globală-temperaturi-1170x658.jpg
Iarna 2019/2020 a fost cea mai caldă înregistrată vreodată în Europa, potrivit Serviciului european Copernicus privind schimbările climatice. În perioada decembrie 2019 şi februarie 2020, temperaturile au fost cu 3,4 grade Celsius peste cele medii înregistrate între 1981 şi 2010.

Totodată, temperaturile au fost cu 1,4 grade mai mari decât cele înregistrate în iarna 2015/2016, considerată cea mai caldă iarnă de până acum. Nordul şi estul Europei au fost în principal afectate de temperaturile ridicate. Aceeaşi tendinţă a afectat Siberia şi Asia Centrală, transmite agerpres.ro.

Acest lucru nu poate fi atribuit doar încălzirii globale, a declarat Carlo Buentempo, directorul Copernicus într-un comunicat. „Temperaturile sezoniere, mai ales cele din afara tropicelor, variază semnificativ de la an la an”, a afirmat el.

Anotimpurile sunt definite diferit în meteorologie şi astronomie. Din punct de vedere meteorologic, iarna s-a încheiat la sfârşitul lunii februarie, în timp ce iarna calendaristică se încheie pe 20 martie, odată cu echinocţiul de primăvară, când ziua devine egală cu noaptea.

Preluat de la: diez.md