1484042911051.jpeg

În perioada de iarnă, mai mult de 18.000 de turiști din Republica Moldova staționează în hotelurile românești pentru a-și petrece Crăciunul și Revelionul pe stil vechi. Hotelierii de peste Prut au constatat că mulți nu cumpără nici măcar o cafea din hotel și că își pregătesc mâncarea la reșou, în cameră.

Turiștii au cumpărat vacanțele cu prețuri începând de la 85 de euro până la peste 200 de euro. Cei mai mulți dintre ei au preferat pârtiile din Brașov, Poiana Brașov, Valea Prahovei, dar și stațiuni balneare precum Sovata și Borsec.

Potrivit  președintelui  Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova, Gabriel Mărgineanu, pe mâncare și băutură cheltuiala nu a depășit o medie de 50 de euro/persoană pe parcursul vacanței, notează profit.ro.

Una dintre supărările hotelierilor români de la munte este faptul că turiștii moldoveni nu sunt cheltuitori deloc și, în afara banilor pe care i-au plătit pe vacanțe, nu-și cumpără din hoteluri nicio cafea sau o apă plată.

O altă mare supărare a hotelierilor români este că mulți dintre ei își prepară mâncarea în cameră, pe reșouri cu care vin de acasă.

„Este perfect valabilă această situație și este una interesantă, la care urmează de atras atenția și de lucrat în sensul acesta”, susține Gabriel Mărgineanu.

Oficialul Asociației recunoaște că acest lucru poate deveni o obișnuință pentru moldoveni.

„Nici hotelierii români nu speră la o îmbunătățire, însă sunt dispuși să continue colaborarea cu agențiile din Republica Moldova”, mai spune Mărgineanu.

Mărgineanu mai spune că moldovenii vin cu multă băutură de acasă, 3-4 litri de vin și 2-3 litri de tărie, care însă nu este suficientă. Astfel, ei trebuie până la urmă să își mai cumpere încă pe atât din România. Deci, chiar dacă hotelurile nu câștigă suplimentar, banii tot ajung în economia românească.

Preluat de la: Zugo.md