În urma „expediției” aceștia au venit și cu un raport foto, în care putem observa cât de frumoase sunt păsările din Moldova, chiar și în cea mai rece perioadă a anului.

Ciocănitoare de stejar (Dendrocopus medius)

Cocoșar (Turdus pilaris)

Hrănitoarea SPPN, ocupată de ciori de semănătură

Pițigoi albastru (Cyanistes caeruleus)

Pițigoi mari (Parus major)

Vrăbii de cîmp (Passer montanus)

Presură galbenă (Emberiza citrinella)

Ochiuboului (Troglodytes troglodytes)
Mai multe imagini găsiți pe moldovabirds.blogspot.md
Cât despre hrănitorile instalate în Parcul Dentrarium, acestea sunt două la număr și au fost confecționate de Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii în anul 2016. Acestea sunt destinate păsărilor din diverse locații ale Capitalei. Din acest motiv, cele două hrănitori au fost proiectate la dimensiuni mari și amplasate pe un suport pentru a fi cât mai vizibile.
Apropo, ați știu că și voi puteți confecționa o hrănitoare pentru păsări. Acest lucru nu este deloc complicat, dorință să fie. Cea mai simplă variantă este să utilizăm o sticlă din plastic pe care o vom umple cu semințe și pe care o vom perfora în două locuri: un orificiu pentru ca pasărea să poată lua sămânța din recipient, și încă un orificiu situat puțin mai jos prevăzut cu un suport pentru ca pasărea să se așeze în timp ce scormonește după semințe. Rezultatul îl vedeți în imaginea de mai jos.
Dacă te interesează acest lucru și ai vrea să faci o faptă bună pentru păsări, atunci poți găsi mai multe detalii despre hrănirea păsărilor sălbatice pe timp de iarnă pe site-ul SPPN.
Preluat de la: diez.md