104828715-Screen-Shot-2017-11-08-at-8.06.58-AM.530x298.jpg
Uber a semnat un acord cu NASA pentru a dezvolta sisteme de trafic în cadrul unui proiect de creare a unui serviciu de taxiuri zburătoare.

Uber vrea ca serviciul său de taxiuri zburătoare să funcționeze ca o rețea de aeronave electrice ușoare care decolează și ateriza pe verticală, de pe heliporturile urbane și acoperișurile zgârie-norilor.

„UberAir va efectua zilnic mai multe zboruri decât au fost vreodată înregistrate (în istorie – n.r.) (…) Combinarea expertizei Uber în ingineria de software cu experiența aerospațială a NASA. Este un pas crucial pentru Uber Elevate!”, a spus Jeff Holden, directorul de produse al Uber.

Taxiurile zburătoare vor intra în faza de teste din 2020. Nu e chiar o noutate. Serviciul Uber a fost într-un proces de negocieri avansate cu Airbus și vrea să creeze un serviciu de taximetrie cu elicoptere.

Serviciul UberChopper a mai fost testat în Statele Unite, în 2013, între cartierul Manhattan și Long Island, din New York și în Europa, la Festivalul de film de la Cannes, precum și la evenimentele Bonnaroo Music și Arts Festival. Uber ar fi încasat pentru aceste curse onorarii între câteva sute de euro și câteva mii de dolari.

Compania Uber, care a provocat proteste ale taximetriștilor în mai multe țări, și-a arătat intenția de lansa și UberBOAT, un serviciu de taximetrie pe apă. Noul serviciu este destinat în special celor care vor să traverseze strâmtoarea Bosfor.

Aplicația va folosi ambarcațiuni Beneteau, care sunt deținute de o companie locală. Astfel, marile companii de transport de agrement urmează să aibă o concurență serioasă. O călătorie cu barca ar putea ajunge la aproximativ 2 euro dacă mergeți cu alte 7 – 10 persoane. Dacă sunteți singur plătiți 17 euro.

Mașinile Uber, conduse de persoane particulare care se înscriu în program, iau clientul, îl duce la destinație, iar banii sunt luați direct din cont și transferați către șofer. Din acești bani, un comsion se duce către compania Uber.

Preluat de la: diez.md