Salvador Dali dormea cu o cheie în mână
Metoda lui de „somn cu cheie” îl ajuta să se trezească imediat cum a adormit. Șezând într-un scaun, Dali ținea o cheie metalică în mână și momentul în care somnul începea să-l cucerească, cheia îi aluneca printre degete și se auzea zgomotos pe podea, trezindu-l mereu.
Honore de Balzac bea 50 de cești de cafea pe zi
În „Plăcerile și durerile de cafea”, un articol publicat într-o revistă franceză din anii 1830, Balzac a tratat băutura cu proza poetică. „Această cafea cade în stomac și imediat există o agitație generală”, a scris el. „Ideile încep să se miște ca și batalioanele Marii Armate în câmpul de luptă, iar bătălia începe. Lucrurile amintite sosesc la galopul plin, care rezultă din vânt.”
Nikola Tesla începea lucrul la ora 3:00
Tesla era cunoscut pentru obiceiul său de a începe să lucreze în fiecare zi la ora 3:00 și continua până la ora 23:00. Aceste obiceiuri l-au determinat să sufere o tulburare psihică la vârsta de 25 de ani. Însă a continuat același regim până la o vârstă înaintată, lucrând până la 38 de ani fără să-și întrerupă programul de lucru riguros. De asemenea, el avea câteva repulsii adânci: nu putea suporta femei supraponderale sau bijuterii de orice fel (în special perle).
Stephen King scria câte 2000 de cuvinte fără adverb pe zi
Stephen King are câteva opinii ferme despre gramatică, până la punctul de a redacta în fiecare zi 2 000 de cuvinte fără adverb. În cartea sa despre scrierea: Memoarul meseriei, King spune: „Cred că drumul către iad este pavat de adverbe și voi striga de pe acoperișuri.” El spune că scrierea a 2 000 de cuvinte în fiecare zi – chiar și în zilele de sărbătoare – este una din cheile succesului său.
Charles Dickens se pieptăna de sute de ori pe zi
Dickens nu a putut răbda ca un fir de păr să stea incorect, așa că scriitorul se pieptăna de sute de ori pe zi. Dickens a fost, de asemenea, obsesiv specific în cerințele sale pentru aranjamentul studiului său. Experții care au analizat viața și lucrările lui Dickens au determinat o formă ușoară de tulburare obsesiv-compulsivă și chiar epilepsie.
Francis Bacon lucra mahmur
Pictorul prolific, Francis Bacon, a fost „o creatură a obiceiului”. El se trezea mai devreme și picta mai multe ore pe zi, apoi se consuma alcool, lua masa și socializa de la amiază până la orele dimineții. „Adesea îmi place să lucrez cu o mahmureală, pentru că mintea mea este praf de energie și mă pot gândi foarte clar”, a spus el în mod special.
Quentin Tarantino scrie scenariile de mână
Faimosul regizor iubește să își înșire gândurile pe foaie, care pe urmă sunt dactilografiate la calculator. El zice că poate tasta foarte prost, făcând-o numai cu un deget și că procesul i-ar lua o mulțime de timp.
Hans Christian Andersen purta cu el funie
Povestitorul danez trăia mereu cu frica de a fi prins într-un incendiu, iar camerele de hotel îi provocau și mai mare groază. Astfel, scriitorul avea mereu o bobină de funie la el.
Demosthenes își rădea jumătate din părul de pe cap
Oratorul grec Demosthenes se forța să se concentreze pe compunerea orațiilor sale prin a-și rade jumătate din părul lui, făcându-l să pară atât de ridicol încât nu ar fi tentat părăsească casa lui. Victor Hugo făcea ceva similar, forțându-se să-și îndeplinească scopurile zilnice de scriere prin faptul că valetul său îi ascundea hainele. Da, „Les Miserables” probabil a fost scris în timp ce el era gol.
George Orwell înota prin Canalul Mânecii în fiecare zi
Autorul a făcut aceasta în fiecare zi din viața sa de artist, trezindu-se dimineața, înotând până la partea franceză, unde mânca un croissant și întorcându-se înapoi. A fost împiedicat doar în anii de război,atunci când să înoți prin canal era prea periculos.
Franz Kafka mânca tort cu ananas
Autorul iubea cu adevărat tortul cu ananas. Și așa, oricând își termina opera, mânca singur un tort cu ananas întreg, fără a împărți nimic altcineva, nici măcar o mușcătură.
Preluat de la: diez.md