Japonia este deja cunoscută atât pentru speranța lungă de viață, cât și pentru aspectul tânăr al populației sale. Acest lucru se explică printr-un cumul de decizii privind stilul de viață ce susține sănătatea și longevitatea.

Dieta japoneză este săracă în alimente procesate și zaharuri adăugate și bogată în legume proaspete, fructe de mare, produse din soia și îndeosebi orez.

Alimentația asiaticilor este bogată în antioxidanți, vitamine și acizi grași omega-3, care ajută la combaterea stresului oxidativ și a inflamației, două cauze majore ale îmbătrânirii.

Citește și: Ce consumă cel mai DES japonezii: ajută creierul și oasele să fie cât mai sănătoase. Se regăsește și în magazinele din România

Un factor definitor al culturii japoneze este ceaiul verde. Este plin de antioxidanți, în special catechine, care scad riscul de boli cronice și ajută la protejarea celulelor. Consumul regulat de ceai verde poate îmbunătăți sănătatea pielii și sănătatea generală.

„Hara hachi bu”, sau a mânca până te simți sătul în proporție de 80%, este un obicei în rândul japonezilor. Acest obicei scade riscul de obezitate și ajută la prevenirea supraalimentării.

Japonezii obișnuiesc să meargă pe jos, cu bicicletă, să practice thai chi și artele marțiale. Exercițiile frecvente păstrează masă musculară, întăresc inima și mențîn totodată și sănătatea mintală.

Menținerea unei hidratări adecvate este un obicei anti-îmbătrânire ușor de făcut, dar puternic. Pe lângă faptul că includ alimente hidratante, precum fructele și legumele în dietă lor, japonezii beau frecvent apă pe tot parcursul zilei. Aportul suficient de apă menține pielea hidratată și ajută la eliminarea toxinelor.

Protecția solară, hidratarea și curățarea fac parte din regimul japonez complet de îngrijire a pielii în mai multe etape. Algele marine, ceaiul verde și tărâțele de orez sunt câteva dintre ingredientele naturale pe care femeile îndeosebi le folosesc și care ajută la menținerea pielii tinere și sănătoase.

Stresul este o cauză cheie a îmbătrânirii. Angajarea în practici, precum meditație, yoga sau petrecerea timpului în natură poate reduce stresul și poate îmbunătăți sănătatea generală.

Longevitatea și sănătatea mintală sunt corelate cu interacțiunile sociale regulate și cu un sentiment de apartenență. Astfel, a avea prieteni, oameni apropiați sporește și speranța și calitatea vieții.

FOTO: Shutterstock, Sursa: indiatimes.com.

Preluat de la: csid.ro