aloe-vera-gel-2023-11-27-05-02-56-utc-scaled.jpg

Planta de aloe vera este ușor de cultivat, dar și de întreținut, însă aceasta are un rol mult mai important decât cel de a înfrumuseța spațiul de locuit. Îți prezetăm 8 beneficii surprinzătoare ale utilizării plantei de aloe vera.

Frunzele plantei de aloe vera sunt pline cu gel moale, transparent, care este lăudat pentru efectul său de hidratare, dar și pentru alte beneficii legate de sănătate. Cercetările arată că aloe vera este folosită de secole întregi în Grecia, Egipt, India, Mexic, Japonia și China, pentru presupusele sale beneficii în ceea ce privește sănătatea.

Aloe vera nu înlocuiește exercițiile fizice, alimentația sănătoasă și medicamentele – toate acestea pot ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale, conform Asociației Americane a Inimii (AHA). În schimb, ar putea oferi unele beneficii ca terapie complementară, dar cercetarea este încă foarte limitată.

Scăderea în greutate, o dietă sănătoasă și activitatea fizică ajută la scăderea riscului de diabet și la îmbunătățirea concentrației de zahăr din sânge. Dar există și dovezi care sugerează potențialul beneficiu al plantei de aloe vera asupra controlului zahărului din sânge.

Aloe Vera în apa de gură poate îmbunătăți sănătatea dentară, datorită proprietăților sale anti placă bacteriană și anti gingivită.

Aloe vera este adesea folosită ca și ingredient în produsele de îngrijire ale pielii, de la creme hidratante, la măști de față. Proprietățile anti îmbătrânire a plantei de aloe vera și-au dovedit cu succes eficacitatea în domeniul cosmeticii.

Gelul de aloe vera este cunoscut pentru proprietatea sa de a calma inflamația apărută după arsurile solare.

„Aloe este alegerea mea naturală preferată pentru tratarea arsurilor solare. Gelul de aloe este răcoritor și are proprietăți antiinflamatorii, așa că va oferi imediat o oarecare ameliorare a disconfortului asociat cu arsurile solare.”, spune Dr. Adrienne Haughton, dermatolog la Stony Brook Medicine, cu sediul în Commack, New York.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, aloe vera este un tratament de succes pentru acnee. O dată aplicată pe zonele generate de roșeață și iritație, aloe vera calmează și diminuează aspectul și proeminența acneei și chiar a cicatricilor provocate de aceasta.

Aloe vera nu este benefică doar în ceea ce privește acneea, ci poate îmbunătăți și alte afecțiuni ale pielii, precum psoriazis sau eczeme.

Consumul de aloe vera în formă lichidă poate ajuta în ceea ce privește constipația, acționând ca laxativ natural prin două mecanisme – asigură hidratare prin conținutul său ridicat de apă și conține antrachinonă, care acționează ca un laxativ.

Surse:

https://www.everydayhealth.com/alternative-health/potential-health-benefits-of-aloe-vera/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3857397/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24603910/

Sursă foto: Envato

Preluat de la: csid.ro