fata-cu-inima.jpg

Să ai grijă de inima ta nu trebuie să fie o corvoadă. Există o mulțime de activități care s-ar putea să nu îți vină în minte când te gândești la „sănătatea inimii”. Încearcă aceste sfaturi dacă vrei să faci ceva bun pentru inima ta astăzi:

Acest desert delicios este plin de flavonoide și magneziu, care ajută la reducerea colesterolului și la menținerea vaselor de sânge ale inimii mai flexibile. Conține, de asemenea, acid stearic, unul dintre puținele grăsimi saturate prietenoase cu inima. Dar asigură-te că are cel puțin 70% cacao și mănâncă doar câteva pătratele, nu toată tableta.

Când spunem „mănâncă de parcă ești în Grecia”, nu vorbim doar despre zilele însorite de vacanță! O dietă mediteraneană, bogată în alimente vegetale, legume, ulei de măsline și puțin pește și carne slabă, poate reduce colesterolul și riscul de boli de inimă. Ca bonus, multe dintre aceste alimente ar putea fi, de asemenea, benefice pentru creierul tău.

Dacă la tine limbajul iubirii este atingerea fizică, cu siguranță vei aprecia acest sfat. Se spune că inimile femeilor în căsnicii fericite au niveluri mai scăzute de îngustare a arterelor. Deci stabilește câteva seri romantice și fă-ți timp pentru îmbrățișări și comunicare.

Mersul pe jos poate reduce riscul de hipertensiune arterială, colesterol crescut și diabet la fel de mult ca și alergarea. Mersul în natură are beneficii suplimentare, deoarece petrecerea timpului în aer liber ajută la reducerea tensiunii arteriale. Deși poate că sună romantic o plimbare la apus, nu trebuie să faci asta ținându-te de mână cu partenerul tău. Poate fi o plimbare solo pe plajă sau în jurul cartierului tău.

Acest lucru s-ar putea să sune neobișnuit pentru o inimă fericită, dar este complet adevărat! Să ai pește pe farfurie poate fi benefic pentru inima ta. Acizii grași omega-3 sănătoși din peștii de mare adâncime precum tonul, somonul și sardinele pot ajuta la protejarea împotriva aritmiei cardiace.

Doar un alt motiv să te bucuri mai des de lucrurile mărunte în viață. Râsul face vasele de sânge ale inimii tale mai flexibile și capabile să se extindă, reducând tensiunea arterială. Așadar, nu-ți fie teamă să râzi chiar și la propriile glume, pentru că, la sfârșitul zilei, îți va face bine.

Foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro