masturbare.jpg

Masturbare rămâne un cuvânt ruşinos pentru multă lume, pentru că, haideţi să o spunem pe aia dreaptă, cine recunoaşte că se masturbează? Apoi, cine recunoaşte riscă să devină ţinta glumelor, aşa că masturbarea este pentru mulţi încă un tabu, deşi n-ar trebui să rămână aşa! Bine, nici nu putem s-o transformăm într-un subiect de discuţie cu colegii la cafea, dar nici n-ar trebui să facem din ea un baubau care ne bântuie sau o sursă de vină dacă ne procurăm singuri orgasme. Masturbare humanum est până la urmă şi cu asta trecem la 5 întrebări despre masturbare care frământă şi tot frământă mulţi cititori de-ai noştri.

Ce este masturbarea?

Masturbarea este stimularea organelor genitale cu scopul obţinerii orgasmului, acea stare de plăcere primară pe care nimeni şi nimic n-o pot înlocui. Plăcerea sexuală este ceva firesc, normal, de care n-ar trebui să ne fie niciodată ruşine. Motivul: în timpul orgasmului, creierul secretă endorfine, hormonii care dau o stare de bine primară, similară celei consumului de droguri, însă fără riscurile acestora.

Îmi face rău masturbarea?

Nu, nici pe departe, ba dimpotrivă: masturbarea poate fi soluţia ca să afli mai multe despre corpul tău, despre modul în care poţi ajunge la orgasm astfel încât să obţii tot ce e mai bun de la un act sexual cu partenerul. Încă umblă vorba că masturbarea ar putea duce la orbire, că ar provoca acneea sau şi mai rău, că ar putea duce la nebunie. Minciuni, minciuni, minciuni. Masturbarea nu a omorât pe nimeni.

Mă pot răni dacă mă masturbez?

Este adevărat că stimularea agresivă a organelor genitale, fie că vorbim de penis sau de vagin, poate duce la rănirea acestora. De aceea, recomandăm blândeţe, răbdare şi atenţie. Penis, vaginul, clitorisul şi anusul sunt totuşi zone sensibile din corp, puternic inervate şi vascularizate tocmai pentru a experimenta plăcerea. Iar de la plăcere la durere poate fi doar un pas dacă foloseşti accesorii nepotrivite sau dacă eşti prea agresiv/ă în mişcări.

Îmi afectează sau nu masturbarea performanţele sexuale?

Aici e de discutat, dar în principiu, cu cât exersezi mai mult, cu atât perfrmanţele sexuale vor fi mai bune. Asta ce înseamnă? Înseamnă ca femeie că ştii cât, cum şi când obţii maximum de plăcere, cunoscăndu-ţi corpul. Iar ca bărbat, înveţi să-ţi controlezi erecţia într-un mod în care vei satisface şi partenera şi vei fi la rândul tău răsplătit.

Masturbarea în cuplu este bună?

Da, da şi iar da. Dacă vă mângâiaţi şi stimulaţi reciproc, puteţi ajunge la orgasm simultan foarte repede. Mai mult, chestia asta nu se lasă nici cu sarcini şi nici cu boli cu transmitere sexuală. Totuşi, respectarea igienei înainte de orice contact sexual e vitală aşa că un duş, o spălare pe mâini sau igienizarea jucăriilor sexuale vă feresc de posibili microbi care există pe mâini, pe piele etc.

 

Preluat de la: Csid.ro