pixel.png

Femeile însărcinate trebuie să aibă o alimentaţie corectă pentru buna dezvoltare a fătului, dar şi pentru prevenirea complicaţiilor la naştere.

De aceea, este important să pună accentul pe alimente nutritive, în special fructe şi legume proaspete.

Astăzi vă prezentăm 5 fructe recomandate în timpul sarcinii şi beneficiile lor asupra sănătăţii fătului şi gravidei.

<!–

Formul de quiz

–>

Cele mai bune fructe pentru gravide

Mere

Bogate în substanţe nutritive precum vitaminele A şi C, potasiu şi fibre, merele se numără printre fructele cele mai sănătoase, recomandate cu precădere în timpul sarcinii.

Un studiu a relevat că merele consumate în sarcină pot reduce semnificativ riscul de apariţie a astmului sau a altor afecţiuni respiratorii ale copilului. Acest efect benefic se datorează flavonoizilor din mere, care au proprietăţi antioxidante.

Banane

Aceste fructe sunt ideale în timpul sarcinii, deoarece conţin mult fier, un mineral esenţial pentru transportul oxigenului şi al substanţelor nutritive către toate organele şi ţesuturile şi pentru prevenirea anemiei feriprive.

De asemenea, bananele sunt bogate în acid folic, care previne malformaţiile congenitale şi reduce riscul de naştere prematură. Nu în ultimul rând, bananele pot ameliora senzaţia de greaţă şi stimulează pofta de mâncare a gravidei.

Rodii

Rodiile conţin cantităţi impresionante de polifenoli, substanţe care ajută la dezvoltarea armonioasă a creierului fătului. De asemenea, aceste fructe sunt bogate în vitamina K, fier, fibre, proteine şi calciu, substanţe nutritive esenţiale atât pentru sănătatea gravidei, cât şi a fătului.

Portocale

Citricele (portocale, mandarine, clementine, lămâi, kiwi, ananas etc.) sunt fructe cu rol foarte important pentru susţinerea imunităţii gravidei. Este de preferat consumul fructelor proaspete, nu a sucurilor, deoarece multe astfel de produse din comerţ sunt pline de zahăr şi aditivi care nu fac bine nici siluetei, nici sănătăţii.

Portocalele sunt bogate în vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar şi previne riscul de contractare a virusurilor.

De asemenea, elementele nutritive din citrice sunt benefice pentru echilibrarea tensiunii arteriale, dar şi pentru dezvoltarea neuronală a fătului.

Mango

Bogate în vitaminele A şi C, minerale şi fibre, fructele de mango sunt indicate în sarcină deoarece ameliorează tranzitul intestinal, previn constipaţia, conferă energie şi sprijină buna funcţionare a sistemului imunitar.

Preluat de la: csid.ro