cicatrici-acnee.jpg

Dacă faci parte din categoria celor câteva zeci de milioane de oameni care s-au confruntat la un moment dat în viaţă cu acneea, iar acum bătăile de cap sunt reprezentate de semnele lăsate de această afecţiune, află că există câteva soluţii prin care poţi diminua vizibil aceste cicatrici şi prin care le poţi preveni.

Este suficient ca în unele cazuri, de acnee în forme uşoare sau izolată, să apelezi la remediile naturiste, care pot fi preparate cu uşurinţă din ingrediente pe care le găseşti în propria cămară. Important este să ştii cum să le combini şi, mai ales, trebuie să ai răbdare, pentru că nu este o problemă care dispare peste noapte.

În primul rând, ai grijă de igiena zonelor predispuse la acnee, astfel încât să eviţi  reapariţia coşurilor. Atunci când investeşti timp şi resurse pentru ca pielea ta să arate din nou bine, îţi doreşti cu siguranţă ca rezultatele să fie excelente şi să dureze cât mai mult, în niciun caz nu vrei ca avalanşa de coşuri să-şi facă iar apariţia pe chipul tău.

Fă exerciţii zilnice, hidratează-te intens, curăţă riguros zona afectată de petele post-acnee, tonifiază şi hidratează. De asemenea, ţine stresul la distanţă  pentru că îţi poate da peste cap nivelul hormonal, cu efecte directe asupra pielii tale.

Protejează-te cu cremă atunci când te expui la soare

Probabil ai auzit deja că dacă aplici cremă de protecţie solară cu factor cât mai mare îţi faci un mare bine pentru că astfel îţi protejezi pielea de acţiunea nocivă a razelor ultraviolete, care pot cauza colorarea în nuanţe inchise a cicatricilor şi le pot face mult mai evidente.
Soarele are capacitatea de a spori secreţia de melanină, principalul pigment care dă culoare pielii.

Remedii naturiste în lupta cu semnele lăsate de acnee

Tratamentele homeopate sunt o alternativă de încercat pentru a estompa cicatricile şi petele cauzate de acnee. În funcţie de gravitatea acestora, există diverse remedii cu efecte demonstrate, Până şi  specialiştii în dermatologie le recomandă înainte să apelezi la tratamente scumpe şi, poate, fără rezultate notabile.

Printre acestea putem aminti: frecarea zonei-problemă cu un cub de gheaţă pentru 15 minute (previne reapariţia coşurilor şi reduce roşeaţa), felii de cartof crud, castravete sau roşii aplicate pe pielea cu cicatrici timp de un sfert de ceas au, în unele cazuri, efecte uimitoare de reducere a semnelor post-acnee. De asemenea, poţi încerca să tamponezi cu o dischetă demachiantă (îmbibată în aloe vera, suc proaspăt de lămâie, vitamina E, arbore de ceai, ulei de lavandă sau de trandafir, oţet etc.) zonele cu pete.
Nu te aştepta însă la rezultate peste noapte, este nevoie de timp pentru a repara stratul de piele distrus de acnee.
 

Peelingul chimic şi produsele cosmetice de camuflaj

Rezultatele imediate se pot obţine cu ajutorul fondului de ten care camuflează petele, dar care ascunde de fapt problema, fără a o trata. Soluţia de această dată este peeling-ul chimic, o procedură nechirurgicală care poate trata ridurile fine, petele cauzate de expunerea la soare, petele depigmentare şi leziunile provocate de acnee.

Mare grijă la cremele speciale de albire a tenului, care au în compoziţie hidrochinonă, despre care se ştie că încetineşte secreţia de melatonină. Atunci când aplici această cremă fii foarte precaută şi dă doar pe zonele cu cicatrici, astfel încât să nu albeşti o porţiune de piele în mod inutil şi să arăţi şi mai ridicol.

Ajutorul profesioniştilor este ultima soluţie

Dacă toate soluţiile prezentate până acum nu au dat niciun rezultat, este clar că trebuie să te laşi pe mâna specialiştilor. Aceştia pot alege ca tratament de estompare a petelor injecţiile cu colagen sau ţesut gras, însă nu reprezintă soluţii pe termen lung şi trebuie repetate la un interval de timp periodic.

Pentru formele severe de acnee, care au lăsat în urmă o armată de pete de diverse culori, dermabraziunea este soluţia salvatoare şi constă în utilizarea unei perii speciale care curăţă în profunzime pielea şi stimulează regenerarea celulară, dând naştere astfel unei pieli curate, reîntinerite, fără de cusur.
Şi terapiile faciale cu laser sau cele cu lumină intens pulsată sunt eficiente pentru repararea ţesutului afectat de acnee, însă necesită mai multe şedinţe şi un buget consistent.

Preluat de la: Csid.ro