crema-de-ochi.jpg

Probabil că te-ai gândit de multe ori dacă să folosești crema ta de față obișnuită și în jurul ochilor. Ei bine, poți, dar crema de ochi există pentru un motiv bun. Unele dintre ingredientele active pe care le poți folosi în jurul ochilor sunt similare cu cele pe care le folosim pe alte părți ale feței, dar concentrațiile sunt adesea diferite pentru a evita iritarea pielii delicate din jurul ochilor.

De asemenea, trebuie să te asiguri că acele produse nu au niveluri ridicate de parfumuri artificiale sau alcool, care pot accentua uscăciunea și iritația.

Multe creme de ochi vizează, de asemenea, probleme specifice, cum ar fi  pielea uscată, liniile fine și cearcănele. Iată patru motive pentru care ai nevoie cu adevărat de o cremă de ochi

Dezvoltarea liniilor de expresie în jurul ochilor este o parte normală a îmbătrânirii (și o amintire destul de plăcută a momentelor fericite din viață). Zona ochilor este supusă unei mișcări constante ca urmare a clipitului sau a expresiilor faciale, care, împreună cu factorii de mediu, poluarea și expunerea la razele UV ce reduc colagenul, pot cauza, de asemenea, linii.

Soluția: Continuă să zâmbești! Dar, dacă te deranjează liniile, apelează la retinol. Cunoscut și sub numele de vitamina A, acest ingredient activ ajută la creșterea colagenului și a elastinei și la accelerarea regenerării celulare. Pentru cele mai bune rezultate, folosește o cremă de ochi cu retinol pe timp de noapte și o cremă de ochi bogată în peptide dimineața, care, conform unui studiu din 2022, este o combinație eficientă pentru reducerea liniilor fine. Doar amintește-ți că retinolul poate fi iritant, așa că aplică-l cu grijă – de două ori pe săptămână pe măsură ce îți crește toleranța și folosește un produs delicat în zilele de pauză.

Pielea din jurul ochilor este în mod obișnuit subțire, cu mai puține glande sebacee pentru a o menține plină și hidratată, motiv pentru care este adesea una dintre primele zone care prezintă semne de îmbătrânire. Schimbarea anotimpurilor, bolile, stresul, lipsa somnului și deshidratarea pot cauza uscăciune și descuamare. Produsele de curățare dure și demachiantele pot reduce și mai mult bariera protectoare a pielii și pot agrava uscăciunea.

Soluția: Hidratarea este cu adevărat esențială, așa că încearcă să găsești o formulă blândă, bogată în ingrediente hidratante, cum ar fi acidul hialuronic, care atrage apa din aer în pielea ta. De fapt, acest umectant natural ajută, de asemenea, la reconstruirea și întărirea microbiomului unic de pe pielea ta.

Cafeaua, deshidratarea, plânsul și somnul sunt toate vinovate când vine vorba de ochi umflați. De asemenea, poate apărea odată cu înaintarea în vârstă, pe măsură ce țesutul și mușchii din jurul ochilor slăbesc. Dacă vezi umflături cel mai adesea dimineața, asta se întâmplă pentru că lichidul nu se drenează la fel de eficient când ești la orizontală.

Soluția: Caută o cremă de ochi cu un aplicator care îți permite să masezi produsul, crescând circulația și reducând umflarea. Păstrează-l în frigider pentru a-l menține rece, ceea ce va ajuta la constricția vaselor de sânge, reducerea inflamației și îți va lăsa ochii să se simtă reîmprospătați. Evită formulele groase în favoarea unui gel sau a unei creme ușoare.

Oboseala, genetica, alergiile, un stil de viață nesănătos, pigmentarea, chiar și pielea subțire sau translucidă, care înseamnă că vasele de sânge sunt vizibile, pot fi toate responsabile pentru cearcănele de sub ochi.

Soluția: Cremele cosmetice nu pot elimina complet cearcănele, dar unele ingrediente sunt destul de eficiente. Cafeina ajută la constricția vaselor de sânge, reducând astfel apariția lor, iar antioxidanții, cum ar fi vitamina C și B3 (cunoscută și sub numele de niacinamidă), sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a reduce pigmentarea și de a ilumina pielea. Multe creme de ochi conțin particule reflectorizante numite mica, care „iluminează” zona de sub ochi și camuflează umbrele.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Metode prin care poți scăpa de ridurile din jurul ochilor

Preluat de la: csid.ro