raceala-nas-infundat.jpg

Un organism al cărui sistem imunitar funcţionează corect este un organism sănătos. Iată 4 modalităţi la îndemănâ pentru a-ţi stimula imunitatea.

Mănâncă grepfrut

Grepfruturile, mai ales cele cu sâmburi, pot stimula imunitatea, deoarece induc producerea de celule T, acele celule care joacă un rol esenţial în protecţia împotriva virusurilor şi bacteriilor din corp.

Alege calea naturală

Ne nştem cu imunitatea naturală, iar ea poate fi stimulată din primele zile prin alăptarea la sân. Prin laptele matern, bebeluşul primeşte de la mamă anticorpii necesari sistemului imunitar.

Stimulare pe termen scurt

Echinaceea – disponibilă sub formă de tablete, tinctură sau ceai – stimulează fagocitoza, adică digerarea de către fagocite a microorganismelor care invadează corpul uman. Planta are efect maxim când este luată pe perioade scurte, pentru a lupta împotriva infecţiilor recurente, aşa cum este guturaiul. Din acest motiv, evită să o iei pe termen lung.

Plante chinezeşti

Astragalus, de exemplu, stimulează activitatea sistemului imunitar, prin creşterea numărului de celule stem din măduvă şi limfă, stimulând dezvoltarea lor în celule imunitare active. Cercetările ştiinţifice sugerează că ea poate să declanşeze  activitatea celulelor imunitare, făcându-le să iasă din faza de „repaus”.

Preluat de la: csid.ro