Este perioada aceea a anului când mâinile tale se simt brusc ca hârtia abrazivă și cuticulele par rupte cu dinții. Iată câteva sfaturi inteligente pentru a-ți menține mâinile moi și catifelate în această iarnă.
Spălatul frecvent al mâinilor este o nevoie a vremurilor pe care le trăim, dar expunerea constantă la apă și săpun reduce compușii grași sănătoși din straturile superioare ale pielii noastre, potrivit Universității Harvard. Pentru a contracara acest efect, folosește apă călduță pentru spălare și un săpun hidratant care nu îți va elimina uleiurile naturale.
Alege unul care conține ingrediente hidratante, cum ar fi untul de shea, aloe sau uleiuri pe bază de plante. După spălare, aplică o cremă de mâini emolientă, care formează o barieră protectoare peste piele și blochează umiditatea sub aceasta.
Pielea de pe mâini este în mod constant expusă la factorii de mediu și este mai subțire și mai susceptibilă la deteriorare decât cea de pe restul corpului tău. Hidratarea este cheia pentru a menține mâinile moi și catifelate. Ține cu tine mereu o cremă de mâini care conține umectanți (cum ar fi glicerina, ureea sau acidul hialuronic) care atrag umiditatea în piele din atmosferă și aplică de câte ori este nevoie.
Dacă aspectul pielii tale te deranjează (gândește-te la petele pigmentare și la riduri), folosește un tratament de iluminare care utilizează ingrediente active pentru a stimula densitatea pielii și a reduce pigmentarea. Când aplici produsele pe față, masează excesul pe spatele mâinilor pentru o doză suplimentară de nutriție – și nu uita niciodată de SPF.
Pentru a combate cuticulele uscate, masează-le zilnic cu o cremă hidratantă pentru a menține pielea din jurul unghiilor bine hrănită. Unghiile noastre devin natural mai uscate și fragile odată cu înaintarea în vârstă, deoarece corpul nostru absoarbe mai puțini nutrienți. Mai mult de atât, unghiile pot reflecta starea ta de sănătate internă și obiceiurile alimentare, așa că dacă le hrănești cu nutrienții corecți, vor crește mai puternice și vor fi mai rezistente la rupere. Printre alimentele bune pe care trebuie să le consumi se află și castraveți, orz, ovăz, rădăcinoase, legume cu frunze verzi precum spanac, broccoli și varză kale, alături de nuci și semințe crude.
Foto: Shutterstock
Preluat de la: csid.ro