Nu de puţine ori am auzit în acest an îndemnul de a călători în ţară, mai ales în urma pandemiei care a adus schimbări majore în economia României. Dacă ai ales să îţi petreci vacanţa în România ai luat o decizie înţeleaptă. Există atât de multe locuri frumoase pe care să le vizitezi, de la mare, sau la munte, te poţi relaxa la băi termale, poţi face plimbări în natură, sau să te distrezi cu prietenii.
Când ai prea multe dileme de acest gen, alegem noi pentru ţine. Îţi propunem o destinaţie montană, cu mult zen şi plimbări în aer liber. Nu de alta, dar face mai bine la sănătate.
Te invităm la Băile Herculane! Este un orăşel liniştit situat pe Valea Cernei, la o altitudine de 168 metri. Ai câteva motive extrem de importante: climatul de depresiune intramontană cu influenţe submediteraneene, ape minerale izoterme şi hipertermale, slab radioactive, hipotone, cu diferite compoziţii chimice şi o mulţime de obiective turistice în jur.
De ce să mergi la Băile Herculane
- Clima este un sedativ-indiferent. Câteva plimbări în aer liber te vor ajuta să elimini tot stresul acumulat;
- Apele termominerale sunt destinate atât curelor interne, cât şi celor externe şi tratează afecţiuni precum infecţiile urinare, reumatism cronic degenerativ şi abarticular, sechele musculo-articulare post-traumatice, etc;
- La Herculane nu o să te plictiseşti niciodată pentru că: poţi vizita centrul istoric al staţiunii cu străzile imperiale, clădirile austriece şi vestigiile romane sau Băile Imperiale Romane. Poţi să vezi Grota Haiducilor, cu o faună unică în Europa, Grota cu Aburi – o peşteră de 14 m lungime din care ţâşnesc aburi fierbinţi de apă, arborele Mamut – monument al naturii şi cele 16 izvoare termominerale naturale de-a lungul Cernei. Poţi vizita cascada Bigar sau poţi face o croazieră la Cazanele Dunării unde ai ocazia să vezi sculptată în stâncă una dintre cele mai spectaculoase statui din lume – chipul lui Decebal. Iar lista poate continua!
Preluat de la: csid.ro