1538131073526.jpg

Deși timpul de afară ne motivează să rămânem sub plapumă, cu un ceai fierbinte și un film sau o carte bună, ZUGO te îndeamnă să-ți petreci ultimul weekend al lunii septembrie mergând la evenimente ce se organizează cu drag pentru fiecare dintre noi. Mai jos am selectat 15 evenimente la care îți recomandăm să mergi împreună cu cei dragi ție.

Sâmbătă, 29 septembrie

9:00 – Curs Practic de Weekend: SEO, Adwords și Analytics. Fie că ești antreprenor, blogger sau specialist în marketing, realizezi că, în era digitală, latura online a activității tale nu poate fi neglijată. Pentru a supraviețui în mediul online, trebuie să fii cât mai vizibil. Ca să ai cât mai mult trafic pe site-ul tău și să atragi cât mai mulți clienți, trebuie să înveți să aplici în practică diferite strategii de promovare. Aceasta este misiunea cursului.

10:00 – Olympic ECOFest 2018Comitetul Național Olimpic și Sportiv își propune promovarea sportului și a educației cu privire la mediul înconjurător printre tineri, subliniind angajamentul organizațiilor sportive pentru soluționarea problemelor de ecologie.

Olympic EcoFest va avea loc în Parcul Valea Morilor, locul îndrăgit de odihnă al chișinăuenilor. Invităm toți doritorii să participe la activități sportive și să manifeste preocupările și atașamentul lor pentru un mediu curat și sănătos, unde se poate de practicat sportul.

10:00 – Tulburel 2018 festivalul de vinuri tinere! C.I.E. Moldexpo va găzdui ediția a VI-a a Festivalului de vinuri tinere TULBUREL, devenit deja un eveniment tradițional. Regele programului – Tulburelul, este un produs unic, care poate fi savurat numai în timpul sezonului de prelucrare a strugurilor. De aceea, numai în aceste zile producătorii locali vor prezenta vizitatorilor festivalului adevăratul, clasicul Tulburel – un vin tânăr și sănătos

12:00 – Everything is GREEN – YardSale. Când începem să uităm că recent a fost vara și în jur totul era verde, atunci YARDSALE revine ca să vă amintească că Everything is GREEN – totul este VERDE! Fuste verzi și paltoane verde smarald, șosete verzi, părul de culoarea valurilor de mare, dar și locația noastră nouă va deveni verde. 

Ne revedem în scuarul în spatele clădirii Casa Naționalităților pentru a prelungi vara și a păstra nuanțele de verde în amintire. 

13:00 – Descoperă și iubește: Povestea Bibliotecii B.P. Hașdeu. Știați voi oare că această clădire are o încărcătură istorică aparte, unică în felul său? Vă invit să explorăm împreună povestea Bibliotecii Municipale B.P Hașdeu. Ne vom întâlni cu bibliotecari dedicați care ne vor povesti istoria ei, vom face o excursie prin clădire și vom vedea ce comori ascunde departamentul Memoria Chișinăului.

17:00 – Spectacolul „Avioane de hârtie” este o scurtă și dureroasă incursiune în universul secret al adolescenței. O junglă populată de avioane în flăcări, girafe fosforescente, violență, iubire și singurătate. Fiecare personaj are un corespondent în realitate. Un băiat de 16 ani hărțuit de colegi până la limita suportabilității încearcă să se refugieze în propria imaginație și în prietenia cu fata de care este îndrăgostit, pentru a amâna cât mai mult un sfârșit brutal. Spectacolul aduce în discuție problemele cu care se confruntă tinerii de astăzi, urmărindu-le destinele, fricile, speranțele și visele.

19:00 – Trio Balkan Strings at Ethno Jazz Festival. Evenimentul va avea loc la Filarmonica Națională.

19:00 – Labirint e o comedie despre relații umane exprimate prin iubire, prietenie, dar și instincte carnale, doar că aceste relații se ciocnesc cap în cap. Regie – Daniela Burlaca.

 

Duminică, 30 septembrie

8:00 – Chisinau International Marathon 2018. Cel de-al 4-lea Maraton Internațional Chișinău va avea loc la data de 30 septembrie 2018, pe străzile principale ale capitalei Moldovei. În cadrul Maratonului de la Chișinău vor avea loc curse pe următoarele distanțe:
– Maraton – 42 km 195 m
– Semi-maraton – 21 km by Technosoft
– Cursă – 10 km by Naturalis
– Cursă – 5 km by Herbalife Nutrition
– Fun Run by Iute Credit – 1,5 km

8:00 – I #RunForHope. Alătură-te echipei Hospices of Hope Moldova și campaniei #RunForHope2018 la Chisinau International Marathon 2018! Fiecare participant, pe lângă alergatul a 5 km, 10 km, 21 km sau 42 km, va trebui să colecteze câte 100 EUR pentru cei care suferă de boli incurabile în regiunile din Republica Moldova. 

11:00 – Agro Challenge Pre-Hackathon MeetupInvităm toți agricultorii, fermieri, ingineri, oameni de știință, antreprenori, designeri și dezvoltatori sau orice persoană interesată să participe la crearea și proiectarea de soluții la provocările din agricultură la întâlnirea noastră de pre-hackathon.

Agro Challenge este o metodă inovatoare pentru a genera ideei noi și soluții care pot relansa ecosistemul agricol prin inovație. Vino la eveniment și găsește-ți echipa de proiect, generați cele mai neobișnuite idei și discutați-le cu oameni interesați și profesioniști!

14:00 – Atelier de creație: NeuroArt. Pictam pe negru. La atelier va fi o parte introductivă despre simbolism și importanța mandalei.
Să ne pictăm modelul armonios în cerc și să adăugăm frumusețea folosind NeuroArt. Atelierul se va desfșura in incinta magazinului Grif, sectorul Riscanovca, Bd. Moscova 15/4.

14:00 – ART Coffee Drawing. Ești în căutarea ocupației neobișnuite pentru weekend! Noi avem soluția! Te invitam la un master class ART COFFEE Drawing – tehnică netradițională de pictură cu cafea. Prețul participării 190 lei pentru o persoană. Aptitudini artistice nu sunt obligatorii.

17:00 – Traviata la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Premiera versiunii curente a avut loc pe 30 decembrie 1978, la Teatrul Moldovenesc de Stat de Operă şi Balet. Durata spectacolului este de 3 ore (trei pauze). Opera se prezintă în limba italiană. Subtitrare în limba română.

19:00 – Spectacolul „D'ale Carnavalului” este o montare fidelă a textului scris de Ion Luca Caragiale, ce aduce pe scenă lumea carnavalului şi a bâlciului într-un vârtej de situaţii caraghioase, construite în jurul unor complicaţii amoroase.Un frizer dintr-o mahala bucureşteană de final de secol XIX, începe o idilă cu noua sa amantă, Didina. Acest fapt va stârni gelozia amantei sale „de suflet", Miţa, a violentului Pampon (amantul oficial al Didinei) şi va stoarce lacrimi din ochii celui care o întreţine oficial pe Miţa, Crăcănel. Într-un carusel de încurcături prezentate într-un ritm alert, situațiile devin complicate pe scenă și comice pentru spectatori.

 

Dacă nu ai chef de aceste evenimente, nu uita că poți să mergi cu gașca la picnic sau poți să privești singur/ă filme, să citești cărți, să te plimbi, să admiri toamna care tocmai își intră în drepturi. Odihnă plăcută!

Preluat de la: zugo.md