pixel.png

Îmbătrânirea, acest proces ireversibil pe care nu îl putem împiedica, dar cu care trebuie să învăţăm să trăim. Desigur, cu toţii ne facem griji cu privire la viitor, când realizăm cât de repede trece timpul, dar ce se întâmplă mai exact la bătrâneţe? Ce se schimbă şi care sunt părţile bune, dacă acestea există cu adevărat? Iată ce ne spun cercetătorii!

Devii cunoscut/ă drept „domnul/doamna drăguţ/ă”

Se dovedeşte că s-ar putea să nu fim deloc morocănoşi odată ce înaintăm în vârstă. Şansele sunt să devenim chiar din ce în ce mai drăguţi, cel puţin după vârsta de 60 de ani. De asemenea, cresc şansele să fim mai fericiţi şi mai puţin înclinaţi să ne enervăm. Oamenii de ştiinţă nu şi-au dat seama exact de ce se întâmplă acest lucru, dar au unele teorii. Se pare că persoanele în vârstă îşi controlează mai bine emoţiile şi se concentrează mai mult pe modul de a profita la maximum de restul vieţii.

Sex mai bun

Poate că femeile cu vârstă înaintată au un libidou mai scăzut decât femeile tinere, dar, atunci când sunt implicate în actul sexual, este absolut grozav. În urma unui studiu realizat în SUA pe un eşantion format din femei de peste 40 de ani, cercetătorii au descoperit că satisfacţia sexuală se îmbunătăţeşte odată cu vârsta. Femeile de peste 80 de ani din SUA declară într-o proporţie mai mare faţă de cele cu vârste cuprinse între 55 şi 79 de ani că au fost satisfăcute în timpul sexului.

Ce caută asta aici?

În perioada în care părul de pe cap începe uşor-uşor să se rărească, părul pe diverse zone neaşteptate ale corpului poate deveni o mare problemă. Acest lucru se datorează modificărilor hormonale, aşa că, în cazul bărbaţilor, părul nazal poate fi o adevărată problemă, precum şi cel de la nivelul urechilor, în vreme ce femeile pot observa păr pe piept sau bărbie!

<!– Un cunoscut jurnalist și un bucătar de top au ajuns la cuțite. Scandalul este uriaș–> CITESTE PE EVZ.RO: Un cunoscut jurnalist și un bucătar de top au ajuns…
<!– Informația momentului despre pensii. Florin Cîțu a spus exact cu cât se vor majora–> CITESTE PE CAPITAL.RO: Informația momentului despre pensii. Florin Cîțu…

Devenim matinali

Există şanse mari să deveniţi o persoană matinală, aşa cum aţi sperat mereu că veţi fi, dar cel mai probabil odată cu atingerea vârstei de 60 de ani. Orele noastre de somn se pot schimba odată cu înaintarea în vârstă, astfel încât vom ajunge să adormim mai devreme şi ne trezim, evident, tot mai devreme.

Scăpăm de migrene

Odată ce ajungem la vârsta de 70 de ani, se pare că migrenele pe care le-aţi avut o bună parte din viaţă pot dispărea. Doar 10% dintre femei şi 5% dintre bărbaţii de peste 70 de ani mai raportează migrene. Veşti mai bune: dacă totuşi se întâmplă să aveţi o migrenă, este posibil să nu vină cu dureri de cap. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, unii pot experimenta migrenele sub formă de tulburări vizuale sau senzoriale, însă fără durere.

Nu renunţaţi la muncă prea curând

S-ar putea ca pensionarea timpurie să nu fie cel mai bun lucru pentru sănătatea voastră, decât dacă aveţi o a doua carieră de care sunteţi fericiţi să vă ocupaţi fulltime. Un studiu recent a descoperit că persoanele care muncesc din greu la un job care le aduce plăcere, trăiesc cel mai mult. Desigur, prietenii buni şi o căsătorie trainică sunt la fel de importante.

Nu vă temeţi

Este posibil să vă faceţi griji mai multe cu privire la sănătate pe măsură ce îmbătrâniţi, însă recent, un studiu a descoperit că aproximativ o treime dintre adulţii de peste 65 de ani au această teamă. Aşa că, nu sunteţi singuri şi nu este deloc anormal să gândiţi astfel. Amintiţi-vă că este doar un proces şi încercaţi să vă concentraţi pe starea voastră de bine, având în continuare grijă de sănătate!

Încredere în sine

Stima de sine creşte odată cu înaintarea în vârstă, arată studiile şi creşte totodată şi cu bogăţia, educaţia, sănătatea şi forţa de muncă. Cu toate acestea, efectele se vor resimţi undeva în jurul vârstei de 60 de ani. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a faptului că oamenii încep să aibă probleme de sănătate şi caută un nou scop în urma pensionării.

Mai puţin stres

Adulţii în vârstă raportează mai puţin stres decât omologii lor mai tineri, potrivit raportului anual de stres din America al Asociaţiei Psihologice Americane. Se pare că 9 din 10 adulţi vârstnici spun că se simt destul de confortabil şi nu mai resimt stresul de altă dată.

Preluat de la: csid.ro