diez-share-facebook.png
Selecția „VINARIUM – 100 de vinuri reprezentative românești pentru 100 de ani de România Mare” a stabilit lista celor mai bune vinuri cu ocazia Centenarului. Prin urmare, la selecția acestora au participat evaluatori din mai multe domenii de activitate. În lista finală au intrat 11 branduri autohtone de vinuri. Iată care sunt acestea.

#Balada – Sauvignon Blanc & Fetească Regală 2017, Vinăria DAC

#Chateau Vartely Chardonnay Botrytis 2013, Chateau Vartely

#Equinox Syrah 2015, Crama Domnească

#Equinox 5 Elemente – Merlot, Syrah & Carmenere & Malbec & Rară Neagră 2014

#Et Cetera Cuvée Rouge Premium – Cabernet Sau­vignon & Merlot & Saperavi 2014

#Et Cetera Premium Merlot 2014, Crama Et Cetera (Rep.Moldova)

#Negre – Fetească Neagră & Rară Neagră 2016, F’autor Winery

#Negru de Purcari Vintage – Cabernet Sauvignon & Saperavi & Rară Neagră 2013, Purcari Winery

#Taraboste roşu – Cabernet Sauvignon & Merlot 2015, Chateau Vartely

#Timbrus Rară Neagră 2016, Crama Bravo Wines

#Vinohora – Rară Neagră & Malbec 2016, Purcari Winery

Toate vinurile pro­puse spre analiză au fost eva­luate de către oameni din afara industriei – e vorba de personalități cu rezultate dovedite în domeniile lor de activitate, cu capacitate de înțelegere generică a unui sistem de valori și de integrare a acestor valori în propriile judecăți. Toți evaluatorii prezenți la sesiuni au putut gusta toate vinurile înscrise, iar numărul anilor de școală al acestor invitați, cumulat, a fost de câteva secole.

Scopul principal al formării acestui tip de juriu a fost acela de a include și oameni care văd vinul din alte unghiuri (importante), care aparţin altor sfere socio-profesionale, în „mișcarea de promovare a vinului românesc”, notează vinul.ro.

Scriitori, istorici, sociologi, diplomați, oameni de artă și de business au apreciat într-un mod sistematizat și cu explicații și obiective clare vinurile propuse spre degustare..

 

Preluat de la: diez.md