Kolmanskop-ghost-town2.jpg
Chiar dacă au fost abandonate și lăsate în paragină, unele locuri din lume nu și-au pierdut din frumusețe. Clădirile părăsite, orașele fantomă, bisericile vechi și parcurile de distracții au devenit adevărate obiective turistice, ce oferă o perspectivă deosebită asupra trecutului.

#1. Gouchi Island

Photo Credit: mirror.co.uk

Photo Credit: mirror.co.uk

Gouqi aparţine unui grup de aproape 400 de insule, cunoscute sub numele de Insulele Shengsi. Acestea formează o parte din Arhipelagul Zhoushan, care aparţine Chinei. Gouqi este acum un loc abandonat care a fost treptat absorbit de natură. Partea bună este că acest  peisaj mirific este deschis pentru exploratori.

#2.Statuia lui Iisus Hristos, scufundată lângă coasta Maltei

Photo Credit: fpaparazzi.com

Photo Credit: fpaparazzi.com

În apropierea coastei Maltei turiştii pasionaţi de scuba diving pot vedea statuia lui Iisus Hristos aflată la 38 de metri adâncime, pe fundul Mării Mediterane.

O statuie similară, realizată din bronz şi numită “Hristos al abisului”, se găseşte şi în apropierea coastei italiene a Mării Mediterane, lângă San Fruttuoso. Aceasta a fost aşezată în anul 1954 la 17 metri adâncime sub nivelul mării şi are o înălţime de 2,5 metri.

#3. Orașul Pripyat din Ucraina

Photo Credit: ghiduri-turistice.info

Photo Credit: ghiduri-turistice.info

Oraşul Pripyat a fost construit în nordul Ucrainei, în apropierea graniţei cu Belarus, special pentru muncitorii care lucrau la centrala nucleară de la Cernobîl. Pripyat a fost un oraș de aproximativ 50.000 de locuitori, care a fost abandonat în totalitate la câteva zile după dezastrul nuclear de la Cernobâl, din 1986.

#4. Casele OZN

Photo Credit: tumblr.com

Photo Credit: tumblr.com

Acestea sunt nişte case care au fost construite în 1978 pentru câteva sute de ofiţeri militari americani. În 1980 activitatea a fost oprită din cauza pierderii investiţiei, iar lucrările au rămas în acelaşi stadiu chiar şi după 34 de ani.

#5. Parcul – Regatul lui Gulliver

Photo Credit: dailymail.co.uk

Photo Credit: dailymail.co.uk

“Regatul lui Gulliver” a fost un parc de distracţii japonez inaugurat în anul 1997 şi abandonat în anul 2001. Acesta se afla în regiunea Yamanashi, iar principala sa atracţie era statuia cu o lungime de 44 de metri care îl întruchipa pe Lemuel Gulliver, personajul principal al romanului “Călătoriile lui Gulliver”, publicat în 1726 de scriitorul Jonathan Swift.

#6. Castelul Bannerman – New York

Photo Credit: urbanghostsmedia.com

Photo Credit: urbanghostsmedia.com

Castelul Bannerman se află la circa 80 de kilometri de New York pe Insula Pollepel, de pe râul Hudson. El este un depozit de armament abandonat, construit de omul de afaceri Francis Bannerman VI în anul 1901.

În anul 1920, 200 de tone de obuze şi praf de puşcă au explodat aici şi au distrus o mare parte a construcţiei. Câţiva ani mai târziu, castelul a fost cuprins de un nou incendiu, iar în 2009 o altă porţiune a construcţiei s-a prăbuşit.

#7. Orașul Kolsmanskop din Deșertul Namibiei

Photo Credit: urbology.ro

Photo Credit: urbology.ro

Kolmanskop a fost cândva un oraş mic, dar înfloritor,  fondat de mineri germani şi familiile lor, la începutul anilor 1900. Acum este un oraş-fantomă care atrage numeroşi fotografi din întreaga lume care doresc să vadă peisajele ireale recreate de nisip. Kolmanskop se află în deşertul Namib din sudul Namibiei, la 10 km de oraşul portuar Lüderitz.

#8. Nava SS Ayrfield

Photo Credit: pixiot.com

Photo Credit: pixiot.com

În apropierea satului olimpic din Sydney, Homebush Bay, se află epava unei nave vechi de peste 100 de ani, înconjurată de o vegetaţie luxuriantă de mangrove.

Epava are 104 ani vechime şi o greutate de 1.140 tone, căpătând numele de Pădurea Plutitoare, în folclorul local. SS Ayrfield (numită şi SS Corrimal) a fost construită în Anglia, în 1911.

Nava a fost vândută în 1950, dar recuperată în 1972. În cele din urmă, a ajuns în paragină, devenind însă o atracţie turistică populară.

#9. Moară abandonată din 1866 în Sorrento, Italia

Photo Credit: pinteractiv.ro

Photo Credit: pinteractiv.ro

#10. Casa Partidului Comunist Bulgar

Photo Credit: freenode.ro

Preluat de la: Diez.md