1487785002030.jpg

Dragobete este sărbătoare tradițională a iubirii și încă o ocazie pentru a-i demonstra jumătății tale cât de mult înseamnă pentru tine. Iar dacă vrei să o surprinzi într-un mod plăcut și util, o carte bună este soluția perfectă. Ai putea găsi o carte reprezentativă pentru povestea voastră sau una care să devină simbolul relației dintre voi.

Astfel ZUGO, a selectat pentru tine câteva cărți cu care ți-ai putea surprinde jumătatea de Dragobete.

„P.S. Te iubesc” de Cecelia Ahern. Holly şi Gerry aveau o căsnicie de invidiat şi totul decurgea perfect în viaţa lor. Şi asta până în momentul în care Gerry moare din cauza unei tumori pe creier, iar Holly, rămasă singură, trebuie să înveţe să supravieţuiască.

De ce bărbaţii se uită la meci şi femeile se uită în oglindă? De ce suntem diferiţi şi ce-ar fi de făcut?” de Allan și Barbara Pease. Autorii acestei cărţi şi-au propus să prezinte unui public larg motivele pentru care bărbaţii şi femeile gândesc diferit şi ce este de făcut în această privinţă. Uimitoarea lor carte porneşte de la prezentarea ultimelor descoperiri în domeniile cercetării asupra creierului, biologiei evoluţioniste, geneticii, psihologiei şi schimbărilor sociale. Rezultatul este o privire revelatoare, uneori şocantă asupra teritoriului de luptă trasat între sexe. Şi poate mai important pentru fiecare dintre noi, cartea ne arată cum putem împăca diferenţele de gândire dintre bărbaţi şi femei. Odată ce veţi învăţa secretele celuilalt, nu veţi mai cădea niciodată în capcana reproşurilor şi a mustrărilor de conştiinţă.

„Adulter” de Paulo Coelho. Linda tocmai a împlinit 31 de ani si, în ochii celorlalți, are o viața perfectă – o căsnicie exemplară, doi copii, o carieră de succes și o casă luxoasă în Geneva. De fapt, ea se află la capătul puterilor, într-atât o obosețte mimarea unei fericiri pe care nu o simte. Romanul Adulter ilustrează criza existențială a unei tinere femei din zilele noastre, surprinzând cu finețe psihologică încercările prin care trece pentru a se regăsi.

„Pe Aripile Vântului” de Margaret Mitchell. Cartea lui Margaret Mitchell se numără printre romanele-simbol pe care trebuie să le citeşti cel puţin o dată în viaţă. „Pe aripile vântului“ a fost ecranizat în 1939, cu Vivien Leigh şi Clark Gable în rolurile principale.

Limbajul trupului în dragoste” de Allan & Barbara Pease. E dovedit ştiinţific că gesturile pe care le facem ne trădează adevăratele intenţii. Cu toate acestea, puţini ştiu să interpreteze limbajul trupului sau să conştientizeze ce transmit ei înşişi în interacţiunile cu ceilalţi. E o carte agreabilă şi interesantă, o lectură cu adevărat plăcută. Multe informaţii surprinzătoare şi punctuale, strategii cu aplicabilitate în orice situaţie şi multe altele completează într-un mod antrenant această nouă lucrare a soţilor Pease. Cititorul va învăţa din ea să comunice mai bine şi să perceapă la un alt nivel, mai profund, interacţiunile cu cei din jur.

„Soția călătorului în timp” de Audrey Niffenegger. Autoarea ne propune o poveste de dragoste care depăşeşte barierele temporale. Clare şi Henry se iubesc enorm, însă relaţia lor este pusă în pericol de afecţiunea de care suferă Henry: acesta călătoreşte în timp, independent de voinţa lui, în cele mai neaşteptate momente.

„Cele cinci limbaje ale iubirii” de Gary Chapman. Căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu, după părerea autorului Gary Chapman: vorbim limbaje diferite de iubire. În experienţa sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile şi contactul fizic. Cartea le abordează pe fiecare în parte, într-un stil accesibil, din care nu lipseşte umorul.

„Mândrie și Prejudecată” de Jane Austen. Relaţia dificilă dintre Domnul Darcy şi Elizabeth Beneth ne-a ţinut în suspans până la sfârşitul romanului.

„Dragostea durează trei ani” de Frederic Beigbeder. Marc Marronnier tocmai a divorțat și, fiind un cronicar monden uns cu toate alifiile, s-a hotărât să scrie o carte despre asta, ca să disece casnicia sa ratată și să valideze teoria că dragostea durează doar trei ani. „N-o să mă satur în veci: când îmi place o fată, vreau să mă îndrăgostesc de ea; când sunt îndrăgostit de ea, vreau s-o sărut; când o sărut, vreau să mă culc cu ea; când mă culc cu ea, vreau să trăim împreună într-un apartament mobilat; când trăim împreună într-un apartament mobilat, vreau să mă însor cu ea; după ce mă însor cu ea, întâlnesc o altă fată care îmi place. Bărbatul este un animal nesatisfăcut, care ezită între mai multe frustrări. Dacă femeile ar fi smechere, l-ar refuza, ca să alerge după ele toată-viața”.

„Marele Gatsby” de F. Scott Fitzgerald. Povestea este construită în jurul misteriosului milionar Jay Gatsby, a cărui pasiune pentru frumoasa Daisy Buchanan îi distruge viaţa.

Preluat de la: Zugo.md