Instigare-la-Democratie-CPR-Moldova-Forumul-Activistilor.jpg

Centrul de Politici și Reforme al Republicii Moldova lansează o nouă ediție a programului „Instigare la Democrație”. Oportunitatea este destinată activiștilor, cetățenilor, dar și ONG-urile și inițiativelor civice nou-formate. Programul se concentrează pe învățarea metodelor și instrumentelor de acțiune democratică. 

Programul este divizat în două etape. Prima se va desfășura sub formă teoretică, în care vor avea loc sesiunile de instruire. Cea de-a doua presupune desfășurarea activităților practice, în care participanții, împreună cu mentorii, vor cerceta, dezvolta și scrie propuneri de proiect. Programul se va desfășura în format mixt, online și offline, în perioada mai-decembrie 2024.

În timpul proiectului, vor avea loc instruiri online, două instruiri offline a câte două zile cu prezență fizică, activități în teren, vizite de studiu, ore de mentorat și lucru asupra propunerilor de proiect și inițiativelor care nu vor depăși șase ore pe lună. 

Timp de opt luni, participanții vor trece prin câteva module de instruire și ateliere practice, astfel încât:
# să poată analiza o problemă comunitară;
# să mobilizeze comunitatea;
# să găsească soluții eficiente;
# să poată dezvolta un plan de acțiuni și o propunere de proiect pentru îmbunătățirea localității de origine. 

# Activiștii civici, membrii unei asociații obștești sau inițiative comunitare, tineri sau cetățeni care vor să contribuie la îmbunătățirea comunității, să participe la luarea deciziilor, să cunoască mecanismele de implicare și să știe cum să își protejeze drepturile.
# Inițiative civice sau organizații neguvernamentale nou-formate care doresc să dezvolte o idee de proiect și au nevoie de mentorat în dezvoltarea inițiativei lor, identificare de finanțare sau modalități de a face advocacy la nivel local sau național.

Participanții și participantele vor învăța: 
# cum să transforme o problemă comunitară într-o inițiativă;
# cum să comunice cu Primăria și autoritățile centrale;
# cum să mobilizeze comunitatea în jurul unei probleme;
# cum să elaboreze și implementeze campanii de comunicare;
# cum să dezvolte un proiect și să comunice cu partenerii;
# cum să realizeze o strângere de fonduri;
# cum să facă campanii de advocacy.

Persoanele fără experiență în programe similare sunt încurajate să aplice. Cei interesați de acest proiect se pot înscrie individual sau în echipe formate din trei persoane, care au peste 18 ani.

Formularul pentru înregistrare poate fi accesat aici. Termenul-limită pentru aplicare este 30 aprilie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md