DBubulici-0379.jpg

Ediția a IX-a a festivalului Moldo Crescendo promite să fie cea mai specială ediție de până acum! În perioada 26 octombrie – 3 noiembrie ne așteaptă șapte concerte de muzică clasică în Chișinău, Ungheni și Butuceni, cum nu au mai fost vreodată.

Echipa Moldo Crescendo invită toți iubitorii de muzică clasică, de toate vârstele, să fie „ochi și urechi”, pentru că acesta este mottoul ediției a IX-a, la programul pe care l-au pregătit cu toată dedicarea pentru a încânta atât urechile, cât și ochii spectatorilor.

Mottoul ediției a IX-a, „Ochi și Urechi”, își are inspirația din expresia românească „a fi atent”, deoarece muzica clasică cere un mușchi al atenției bine antrenat, dar și pentru că, anul acesta, festivalul Moldo Crescendo pune accent pe cele două simțuri: văzul și auzul. Unele concerte vor include efecte vizuale, iar altele se vor savura cu ochii închiși.

Pentru a face față provocării de a aduce un produs creat cu 100-200 de ani în urmă în fața unui consumator din prezent, echipa Moldo Crescendo își perfecționează constant concertele pentru ca acestea să fie inovative, atractive, dar, în același timp, utile și educative. Anul acesta, sunt cu 25 % mai multe concerte decât la ediția anterioară, iar Moldo Crescendo și-a propus să adune un public cu aproape 70 % mai numeros.

Vor avea loc două concerte mari: concertul de deschidere și cel de închidere, la Sala cu Orgă și la Palatul Republicii. Veți putea participa la un concert matinal la Muzeul Național de Artă și pentru prima oară se va cânta la Palatul Culturii din Ungheni. Moldo Crescendo va reveni pentru a treia oară în deja îndrăgitul Butuceni. Vor fi și alte două concerte în locații noi: unul în care veți fi legați la ochi și veți asculta muzică cu ochii închiși, la Casa de Cultură a USM, iar în celălalt se vor demonta stereotipurile muzicii clasice și arta vizuală, reprezentată prin proiecții digitale, o va acompania pe cea auditivă, la Digital Park.

La această ediție, în programul concertelor, pe lângă piesele marilor compozitori internaționali, se va cânta și muzică din repertoriul compozitoarei moldovene Zlata Tcaci și al marelui violonist și compozitor moldovean Boris Dubosarschi.

Interpreți de renume, cu numeroase premii și realizări în domeniul muzicii din România, Germania, Austria, Marea Britanie, Slovenia și Portugalia, vor veni să cânte la festival.

Bilete sunt disponibile în rețeaua iTicket.

Mai multe detalii găsiți pe moldocrescendo.com, dar și pe paginile de socializare Moldo Crescendo, așa precum Facebook și Instagram.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md