muzica-vioara-1-1.jpg

Elevii și elevele din Chișinău au ocazia să participe la un concurs de videoclipuri și interpretări muzicale, ce se va desfășura în două etape: una locală și una municipală. Scopul acestei inițiative este de a promova tinerile talente. Concursul este organizat de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport Chișinău (DGETS).

Concursul este destinat elevilor și elevelor din instituțiile de învățământ primar și secundar, atât din ciclul întâi, cât și din ciclul doi, precum și celor din învățământul extrașcolar din municipiul Chișinău.

Condiții de participare. Elevii și elevele trebuie să aleagă o piesă din creația regretatului compozitor Ion Aldea-Teodorovici (muzică și text) și să filmeze un videoclip pentru piesa selectată. Videoclipul trebuie să fie realizat de un grup de elevi (vocaliști și echipă de lucru) sub îndrumarea profesorilor, fără implicarea profesioniștilor din domeniu.

Etapele concursului. Etapa locală se va desfășura în instituțiile de învățământ până pe 16 noiembrie 2024, iar etapa municipală, organizată de DGETS, va începe pe 22 noiembrie 2024.

Premiile sunt următoarele:
# premiul mare – 3 500 de lei (pentru o echipă);
# locul I – 2 500 de lei (pentru o echipă);
# locul II – 2 000 de lei (pentru două echipe);
# locul III – 1 500 de lei (pentru trei echipe);
# mențiune – 1 000 de lei (pentru cinci echipe).

Mai multe detalii despre concurs găsiți în documentul din continuare.

videoclipuri-1 by Sircu Ana Maria

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md