301376364_5794167367289595_7148900745841629599_n.jpg

Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru săptămâna care urmează, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce: vizionezi un spectacol, vizitezi o expoziție sau mergi la un atelier de pictură. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa în perioada 14 – 20 octombrie.

În acest an, Hramul Orașului Chișinău este marcat timp de două zile – pe 13 și 14 octombrie. Luni, 14 octombrie, evenimentul va fi dedicat tradiției și culturii. În seara zilei de mâine pe scena evenimentului vor evolua Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Orchestra Fraților Advahov, Chișinău Jazz Orchestra, Magnat și Feoctist, Zdob și Zdub.

Concertul va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale.

Din programul festivalului fac parte expoziții de mărgele împletite, expoziții de origami, aranjamente florale, patchwork și broderie. O altă secțiune este dedicată măiestriei vocale, coregrafice, teatrale și interpretării la instrumente. La festival vor participa mai mulți artiști din Republica Moldova, România și Ucraina.

Festivitățile de deschidere se vor desfășura luni, 14 octombrie cu începere de la ora 12.00. Festivalul va avea loc la Teatrul Național Dramatic Rus „Anton Cehov”, situat pe strada Vlaicu Pârcălab, numărul 75 din capitală.

Jocul intelectual se va desfășura în baza trilogiei „Cântec de gheață și foc”, o creație a scriitorului american George R. R. Martin. Participanții la activitate vor avea oportunitatea să-și demonstreze ingeniozitatea și cunoștințele, răspunzând la diverse întrebări.

Evenimentul se va desfășura marți, 15 octombrie, cu începere de la ora 19.30. Quiz-ul va avea loc în incinta localului Lake House de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 182 din Chișinău.

Formația Би-2 revine la Chișinău cu un concert susținut alături de o orchestră simfonică. Veți avea ocazia să vă bucurați de sunetul melodiilor preferate într-un spectacol live. Scenografia include elemente gotice, precum catifea neagră, lumânări, un ecran-oglindă rotund și costume scenice.

Evenimentul se va desfășura luni, 14 octombrie, începând cu ora 17.00. Concertul va avea loc la Arena Chișinău, situată pe strada Calea Orheiului 130. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 600 și 1 700 de lei.

Comedia „Fără pijamale” după Mawby Green și Ed Feilbert are la bază farsa franțuzească „Moumou”. Piesa de teatru aduce cu sine și o serie de intrigi, farse pline de umor, infidelități, promisiuni ce nu pot fi ținute, răsturnări de situație și schimburi de identități, care vă vor ține cu sufletul la gură și care vă vor provoca râsul.

Evenimentul se va desfășura vineri, 18 octombrie, la Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău. Piesa de teatru începe la ora 18.30. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 80 și 150 de lei.

Acțiunea acestui balet se desfășoară la sfârșitul secolului al XIX-lea, un timp al marilor schimbări social-culturale și al frământărilor interioare. Tema centrală a spectacolului explorează parcursul unei femei puternice și talentate, care se confruntă cu situații dramatice și pierderi, dar reușește să-și regăsească forța interioară prin intermediul artei sale.

Evenimentul se va desfășura pe 19 și 20 octombrie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, situat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 152 din capitală. Sâmbătă spectacolul începe la ora 18.00, iar duminică – la ora 17.00. Biletele pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 150 și 400 de lei.

Expoziția întruchipează o casă mare, unde, conform tradiției, se păstrează cele mai alese țesături, obiecte de rit, zestrea și unde au loc cele mai importante evenimente și obiceiuri din viața oricărei familii. Pe fundalul picturilor murale sunt expuse costume populare din toate zonele etnografice ale republicii.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, începând cu ora 10.00, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din capitală.

O tragedie clasică, care aduce în prim-plan pasiunea frenetică, provoacă răsturnări politice şi sfidează valorilor morale. Spectacolul explorează, prin aluzii subtile, cicatricile pe care războiul și dorința de dominație le lasă în urma lor, punând în lumină fragilitatea visurilor.

Evenimentul va avea loc duminică, 20 octombrie, la Teatrul Fără Nume, situat pe strada Sfatul Țării, numărul 18 din Chișinău. Piesa de teatru începe la ora 18.00. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora variază între 150 și 300 de lei.

Spectacolul vine cu o viziune personală asupra temelor fundamentale ale romanului. „Anna Karenina” prezintă povestea tinerei soţii care se îndrăgosteşte repede şi definitiv de contele Alexei Vronski. Pe măsură ce legătura dintre cei doi amanţi nu mai poate fi ascunsă, problemele familiale şi sociale cresc.

Evenimentul se va desfășura pe 16 și 17 octombrie la Teatrul „Geneza Art”, situat pe strada Alexei Mateevici, numărul 109/1 din capitală. Piesa de teatru începe la ora 19.00. Biletele pentru spectacol pot fi achiziționate de aici. Prețul acestora este de 400 de lei.

Pe parcursul lunii octombrie, la Casa Zemstvei vor fi organizate sesiuni de pictură, în cadrul unui atelier de artă. Potrivit organizatorilor, vei putea să te conectezi cu alți oameni pasionați de acest domeniu, vei putea crea și vei găsi inspirație într-o companie creativă. Nu contează dacă ești la început sau ai deja experiență, vor fi persoane care să te îndrume.

Sesiunea de săptămâna viitoare se va desfășura joi, 17 octombrie, în intervalul orar ora 16.00-20.00.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md