Logo-pe-fotografie-18.jpg

Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei lansează un curs online de formare despre educația globală și dialogul intercultural. Oportunitatea este destinată practicienilor din educație care fac parte din sectorul formal și nonformal, profesioniștilor din mass-media și membrilor organizațiilor societății civile și organizațiilor religioase.

Cursul se va desfășura în perioada 7 octombrie – 3 noiembrie și își propune să ofere participanților noi abilități și competențe privind educația globală, dialogul intercultural și drepturile omului. Participarea este gratuită.

În perioada menționată, cursanții:
# vor reflecta asupra educației globale, conceptului, principiilor și metodologiei acesteia;
# vor analiza noțiuni relevante legate de dialogul intercultural, precum cultura, discriminarea, rasismul, majoritatea/minoritatea, incluziunea/excluderea;
# vor dezvolta competențe axate pe recunoașterea conflictelor și promovarea unei culturi a păcii și nonviolenței;
# vor promova crearea rețelelor între participanții implicați în acțiuni globale de sensibilizare sau educaționale.

Cursul de formare se va desfășura în regim online, pe platforma de e-learning HELP CoE, în limba engleză. Participanții vor fi însoțiți de către doi mentori pe parcursul celor patru săptămâni. În total, cursul are aproximativ 25 de ore. Fiecare cursant are posibilitatea să învețe în propriul ritm, în funcție de orarul personal.

Programul de activitate este structurat în patru module (un modul pe săptămână). La finalul instruirii, participanții vor primi un certificat.

Organizatorii vor selecta 40 de participanți, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani. Consiliul Europei acceptă toți candidații care îndeplinesc criteriile de selecție, indiferent de gen, dizabilitate, stare civilă, rasă, etnie, religie sau orientare sexuală.

Persoanele interesate sunt îndemnate să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 22 septembrie, ora 23.59. Doar participanții selectați vor fi anunțați în data de 26 septembrie. Aceștia trebuie să confirme participarea.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Preluat de la: diez.md