f-1.jpg
Chiar dacă avem grijă de telefonul nostru, accidentele se pot întâmpla oricând. Smartphone-ul poate să cadă în apă și tu poți înrăutăți situația dacă nu știi exact cum să acționezi.

Dacă nu ai un smartphone rezistent la apă, iată cei 10 pași pe care îi recomandă androidpit.com pentru a-ți salva telefonul:

# Închide telefonul și ține-l într-o poziție verticală.
# Scoate-i husa, cârdul SIM și cardul microSD (dacă smartphone-ul tău e dotat cu așa ceva).
# Deschide carcasa și scoate bateria telefonului (la unele smartphone-uri, acest pas nu e posibil, pentru că au fost create în așa fel încât nu poți deschide carcasa).
# Folosește o cârpă sau un șervețel de hârtie pentru a șterge ușor interiorul telefonului. Ai grijă să nu întinzi mai mult lichidul, pentru că îl poți forța în micile crăpături ale telefonului.
# Dacă e vorba de o cantitate mai mare de apă, folosește un aspirator pentru a scoate apa din micile crăpături în care nu poți ajunge cu o cârpă. Atenție! Bateria, cârdul SIM și cardul microSD trebuie să fie înlăturate înainte de acest pas.
# Umple cu orez o pungă ce se închide ermetic, după care băgă telefonul în orez și închide punga. Dacă ai la îndemână pliculețele cu silică gel, atunci folosește-le, sunt o alternativă mult mai bună.
# Lasă telefonul la uscat în punga timp de 1-2 zile.
# După 2 zile, poți reintroduce bateria în telefon și îl poți porni.
# În cazul în care telefonul nu pornește, încearcă să îl încarci. Dacă nu se încărcă, e posibil ca bateria să aibă probleme, caz în care trebuie să înlocuiești bateria sau să consulți un specialist.
# Dacă telefonul tău pornește, trebuie să-l monitorizezi cu atenție următoarele zile. Verifică dacă merg boxele și opțiunea touch.

Preluat de la: diez.md