Nanny McPhee Returns (2010)
Este cel de-al doilea film bazat pe personajele create de Christianne Brand din cărțile „Nemaipomenita dădacă Matilda”. După Nanny McPhee din 2005, Emma Thompson o joacă din nou pe bona McPhee, dar pe lângă asta își asumă și rolul de scenarist al filmului.
Acțiunea se desfășoară în Anglia, în perioada celui de Al Doilea Război Mondial. În timp ce tatăl e plecat pe front, membrii familiei Green, trei copii și mama lor, încearcă din răsputeri să-și întrețină ferma. Adevăratul calvar însă începe atunci când doi verișori rafinați de la oraș vin la țară să petreacă vara la ei. Ajunsă la capătul răbdării, mama Isabel (Maggie Gyllenhaal) se pomenește la ușă cu o dădacă trimisă din partea armatei. Nanny McPhee, urâtă ca moartea, cu o atingere de baston aduce ordine și cooperare în gospodăria familiei. Prin magie, caracter, verticalitate și câteva reguli simple, dădaca reușește să facă din niște copii obraznici, lipsiți de control o echipă de prieteni uniți, conștienți și responsabili.
O poveste în stil european, criticată în comparație cu pelicula anterioară, dar totuși considerată suficient de bună pentru a merita atenție. Cu un umor atât pentru copii, cât și pentru adulți, filmul ne învață câteva lucruri aparent simple care stau la baza unei familii funcționale. Disponibil pe Netflix.
–> <!–
–>
Babe (1995)
O poveste incredibilă cu un ocean de bunătate, cu o comunitate de animale vorbărețe, cu un om cu suflet mare, cu 26 de nominalizări, cu 20 de premii și cu un Oscar pentru efecte vizuale.
Babe este un porcușor ai cărui părinți au plecat în raiul porcilor. Scăpat de la moarte, el ajunge să fie singurul reprezentant al speciei sale pe proprietatea fermierului Hoggett (James Cromwell), un om amabil, tăcut, care știe mult mai multe despre oi decât despre porci. Babe își face mulți prieteni, cum ar fi o rață vorbăreață care vrea să fie cocoș și o cățea care e dispusă să-i devină mamă. Din nefericire, unul dintre cei care nu se află de partea lui este doamna Hoggett (Magda Szubanski), căreia îi joacă în cap imaginea unei mese de Crăciun cu friptură de porc.
Babe este o comedie de aventură despre relația dintre om și cel mai bun prieten al său care, în acest caz, se adeverește a fi rozăvior. O fabulă care ne atenționează cât de ușor e să cădem pradă prejudecăților confortabile și cât de simplu este să învingi atunci când îți dorești ceva cu adevărat. Accesibil pe iTunes.
Løvekvinnen/Fata leu (2016)
O poveste norvegiană pentru copii un pic mai mari, despre cât de greu e să fii diferit și cum se poate prin puterea spiritului și prin inteligență să te ridici deasupra aparențelor.
Adaptată după romanul Løvekvinnen (Fata leu) de Erik Fosnes Hansen, povestea o urmărește pe Eva (Aurora Lindseth-Løkka) care se naște cu hipertricoză, o afecțiune congenitală care-i provoacă o creștere excesivă a părului pe toată suprafața corpului. Tatăl ei (Rolf Lassgård), îndurerat de moartea soției sale în timpul nașterii și de aspectul anormal al fiicei sale, decide să o țină ascunsă de ochii lumii. Însă odată cu trecerea timpului, Eva se simte nevoită să intre în contact cu societatea care ulterior și absolut previzibil reacționează bolnăvicios. După nenumărate batjocuri, abuzuri și îmbrânceli, Eva supraviețuiește regăsindu-și frumusețea interioară și calea sa în viață.
Un film cu o grafică subtilă, cu o imagine fotografică și cu o narațiune relatată fără grabă pentru a lăsa spațiu compasiunii, cugetării și magiei de basm abia palpabile. Întâmplarea unui suflet curat într-o lume oarbă. Acum pe Netflix.
Wonder (2017)
O poveste motivațională, cu un casting triumfător, cu o nominalizare la Oscar și cu o cheie care poate deschide aproape orice suflet.
Wonder spune povestea lui August Pullman, bazată pe bestsellerul New York Times cu același nume scris de R.J. Palacio. Un băiețel născut cu diferențe faciale care l-au împiedicat să meargă la o școală obișnuită. Auggie (Jacob Tremblay) devine ținta glumelor de prost gust atunci când trebuie să frecventeze lecțiile din clasa a cincea ale școlii locale. În timp ce familia sa, noii săi colegi și comunitatea caută un mod de a accepta lucrurile, călătoria extraordinară a lui Auggie îi unește pe toți și le dovedește că atunci când ești născut pentru a ieși în evidență, n-ai decât să o faci cu virtuozitate.
Soarta unui „monstru” cu suflet mare care găsește puterea să renunțe la izolare și să schimbe lumea alături de părinții săi, Isabel (Julia Roberts) și Nate (Owen Wilson). Un film educativ uns cu miere pentru a-ți manipula emoțiile în schimbul relatării unui mesaj profund și actual, începând de la ignoranța societății până la dezechilibru familial. Un film care trebuie văzut, înțeles și explicat copiilor de pe ambele părți ale baricadelor. Poate fi vizionat gratuit în original pe Free movies online sau dublat în limba rusă pe YouTube.
Real Steel (2011)
Filmul ne teleportează într-un viitor apropiat în care boxerii au fost înlocuiți de roboți. Mașini impunătoare pline de farmec, controlate agil prin calculator de către oameni. Povestea însă nu ține de viitor, ci mai degrabă de trecut, punând cap la cap traiectoria lui Rocky de la zdrențe până la bogăție și nenumăratele filme în care tații și fii înstrăinați se întâlnesc și sfârșesc prin a crea o legătură profundă. Hugh Jackman joacă rolul lui Charlie Kenton, un fost boxer care își câștigă existența participând la turnee mici ca proprietar-operator al unui robot dărăpănat. Din cauza orgoliului excesiv, după o simplă rundă se alege cu o grămadă de fiare în locul unei mașini de luptă. Pe lângă asta, este nevoit să-l găzduiască o vreme pe fiul său de 11 ani, fan al jocurilor video, a cărui mamă a murit recent. Cu ceartă și încăpățânare, unul fost boxer și altul profi în jocuri video, fac o echipă remarcabilă în care noul și vechiul construiesc viitorul.
Un SF ușor, cu o grafică inedită, cu acțiune, drive, dinamică și cu o coregrafie de luptă admirabilă. Un mesaj de suprafață în schimbul unui motiv bun de a petrece două ore din viață alături de băiatul tău. Disponibil pe iTunes.
Pentru mai multe filme, vezi articolele anterioare sau accesează „CE SĂ VĂD?”.
Vizionare plăcută alături de cei dragi!
Autor: Mircea Bobînă
Preluat de la: diez.md