florariu-main.jpg

Dacă visai la un colț de natură închis sub o cupolă de sticlă, un florarium este alegerea potrivită. Florariumul este un ecosistem miniatural închis, într-un vas de sticlă, care creează un mediu favorabil pentru plantele tropicale. Mediul din vas favorizează crearea unui ciclu de apă în miniatură. Apa se evaporă din sol, se condensează pe sticlă și cade înapoi în sol.

# Lumina – amplasează florariumul într-un loc cu lumină naturală indirectă.

# Udarea – udă plantele cu o seringă sau o pipetă și ai grijă ca straturile inferioare de pământ să nu să stea în apă; dacă sticla se umezește, nu este nevoie să îl mai uzi.

# Ventilarea – asigură-te că aerul circulă liber în interiorul florariumului.

# Îngrijire atentă – amplasează florariumul într-un loc cu temperatură constantă.

# Florariumul nu necesită mentenanță. Deși are nevoie de mai puțină întreținere decât florile și grădinile obișnuite, un florarium tot necesită o îngrijire minimă.

# Orice plantă poate crește într-un florarium. Nu toate plantele sunt potrivite pentru un florarium. Acestea trebuie să poată crește într-un sistem închis cu un mediu umed și stabil sau în condițiile mai uscate ale unui florarium deschis.

# Poate fi folosit doar ca decorațiune de interior. Deși sunt populare în calitate de decorațiuni de interior, ele pot fi amplasate și în aer liber. Totuși, trebuie să fie protejate de lumina directă a soarelui și de condițiile meteorologice extreme. Florariile pot fi elemente decorative pentru terase sau balcoane.

Florariumul poate fi un cadou potrivit pentru oricine iubește natura. Oferind cuiva un florarium, îi oferi o grădină secretă în care se poate ascunde de agitația cotidianului, fără a părăsi biroul. 

Îl poți achiziționa online pe www.floralsoul.md sau de la Orangerie, de pe strada Mihail Kogălniceanu, numărul 54.

Preluat de la: diez.md