reading-ipad1.jpg
Lumea secolului XXI a adus cu sine o nouă eră a informației, un moment în care cuvântul „electronic” a devenit indispensabil vieții. La fel cum industria muzicală a trecut printr-o schimbare majoră, ajungând la un nivel de digitalizare intens, astfel și lumea cărților pășește ferm, urmărind noile tendințe tehnologice. Datorită tabletelor și eReader-elor, piața cărților electronice a înregistrat progrese majore, generând la nivel mondial vânzări de zeci de milioane de dolari în fiecare lună, oferindu-vă posibilitatea să dețineți o bibliotecă întreagă în dispozitivul dumneavoastră.

Pe lângă o carte bună, pe care să o lecturați pe o tabletă sau un smartphone, e necesar de a avea și o aplicație care să corespundă cerințelor cititorilor: începând de la animații, până la dicționare integrate.

Citesc.blog a realizat topul celor mai bune cinci aplicații pentru citirea cărților electronice.

1. Kindle pentru Android și iOS

Kindle este aplicația perfectă pentru cei ce au ales formatul companiei Amazon – .mobi, dar și. pdf, oferind un design familiar persoanelor care utilizează serviciile gigantului american, având avantajul sincronizării cu magazinul de cărți online. Astfel, veți fi întotdeauna la un click distanță de cea mai diversificată librărie online din lume.

Una dintre condițiile esențiale este crearea unui cont și… niște dolari pentru eventualele cumpărături. În setările aplicației puteți găsi modificarea mărimii textului, font-ului, fundalului – de fapt, opțiuni deja obligatorii și prezente la concurenți. Aplicația este gratuită pe ambele sisteme de operare.

2. iBooks pentru iOS

Aplicație preinstalată pe iPad și iPhone, minimalistă și destul de practică. Un moment plăcut este existența colecțiilor Books (Cărți), Purchased Books (Cărți procurate) și PDFs (fișiere în format PDF), cu posibilitatea de a adăuga și alte colecții.

Aplicația iBooks are un design realist, asemănându-se izbitor cu o carte reală. Până și întoarcerea paginii pe aplicație imită în detaliu acțiunea schimbarea paginii la o carte fizică.

3. Bookari ePub PDF Ebook Reader pentru Android și iOS

Dacă sunteți adeptul formatului .epub și .pdf, atunci Mantano Ebook Reader Premium vă poate asigura o experiență de lectură agreabilă, conținând o mulțime de setări și posibilități de editare: Crop Page pentru formatul .pdf, animații ce dau impresia că țineți în mână o veritabilă carte și posibilitatea de a folosi dicționarul.

Cărțile apar pe pagina principală, de unde, de asemenea, puteți accesa notițele Dvs și să grupați titlurile după diferite categorii.

Pe lângă faptul că oferă o multitudine de funcții prin care vă puteți ușor debusola, aplicația permite citirea formatului ePub și PDF cu protecție Adobe DRM. Puteți beneficia de toate funcționalitățile procurând versiunea Premium la 4,99$ pe AppStore și 6,26 $ pe Google Play.

4. Aldiko Book Reader pentru Android

Un concurent pe măsură pentru Mantano îl reprezintă Aldiko Book Reader. Cu mai mult de 15 milioane de descărcări, cei de la Aldiko au reușit să se impună printr-un design simplist, adaptat sistemului Android, funcții din cele mai simple și ușor ,,manevrabile” de către utilizator și, nu în ultimul rând, o librărie cu multe titluri.

Datorită suportului pentru cărțile cu protecție Adobe DRM, reader-ul oferă o bună sincronizare cu serviciile companiei. Doar deținătorii dispozitivelor pe Android au șansa de a folosi aplicația Aldiko.

5. Google Play Books pentru Android și iOS

În sfârșit putem afirma că cei de la Google au reușit să definitiveze un serviciu foarte bun, care să-i sperie pe oponenții de pe piață. Play Books poate fi caracterizată prin 3 cuvinte: simplitate, rapiditate, comoditate, toate fiind esențiale cititorului secolului XXI.

Aplicația are un design foarte atrăgător, cu o interfață marca Google, având o optimizare și sincronizare pe măsura așteptărilor. De la prima atingere, utilizatorul poate foarte ușor găsi setările și funcția de upload din memoria dispozitivului.

Toate acestea sunt gratuite, dar, lipsa logării pe contul Adobe pentru cărțile cu protecție și imposibilitatea descărcării titlurilor oficiale de pe Google Play în Moldova creează un dezavantaj pentru cititorii înrăiți.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Preluat de la: diez.md