Ce remedii îți vin în minte când te trezești cu o mahmureală de Anul Nou? Dacă soluțiile rapide încercate anul trecut nu au funcționat și plănuiești să sărbătorești din nou, iată câteva remedii pentru mahmureală care sigur te pun pe picioare.
Pentru a scăpa de mahmureală, este esențial să înțelegi cum reacționează corpul la alcool.
Alcoolul este un diuretic, ceea ce înseamnă că te face să urinezi mai des și, implicit, te deshidratează. Bea multă apă dimineața pentru a compensa deshidratarea. Pe lângă deshidratare, impuritățile adăugate în băuturile alcoolice în timpul procesului de distilare contribuie la durerile de stomac caracteristice mahmurelii. Aceste impurități sunt mai frecvente în băuturile dulci și în cele pe bază de malț. Apa ajută la rehidratarea corpului și la diluarea impurităților din stomac.
Carbonul din partea arsă a pâinii filtrează impuritățile. În spitale, persoanele cu intoxicație alcoolică primesc o suspensie puternică de carbon pentru același motiv. Pâinea arsă este o versiune mai moderată a acestui tratament.
Nu este un remediu de dimineață, ci mai degrabă o tactică preventivă de după-amiază. Mâncărurile grase, dacă sunt consumate înainte de a bea alcool, „ung” căptușeala intestinelor, ceea ce face ca alcoolul să fie absorbit mai lent de corp.
Consumul oricărui tip de aliment dimineața poate ajuta la ameliorarea mahmurelii. Mâncarea oferă electroliți care refac corpul după deshidratare, mai ales dacă ai vomitat în ultimele 24 de ore.
O mahmureală nu ar fi completă fără o durere de cap. Aceasta provine dintr-o combinație de deshidratare și ajustarea corpului la scăderea rapidă a nivelului de alcool din sânge. Ce să faci?
Foto: shutterstock
Preluat de la: csid.ro