Cu toţii suntem stresaţi din cauza pandemiei de coronavirus, însă cu siguranţă nu resimţim stresul pe care îl vor avea medicii şi personalul medical în momentul în care numărul de cazuri se va înmulţi. Şi cadrele medicale, paramedicale, cadrele militare au nevoie de suport psihologic. Cea mai mare organizaţie nonguvernamentală din domeniul sănătăţii mintale din România, – Estuar, lansează 4medicALL, o linie telefonică de consiliere şi suport psihologic pentru personalul medical, paramedical şi sanitar implicat în tratarea persoanelor infectate cu virusul COVID-19.
„Situaţia în care ne aflăm la nivel naţional şi global creează angoase pentru cei mai mulţi dintre noi. Izolarea socială, schimbările, incertitudinea şi vulnerabilitatea fizică ne pot afecta şi sănătatea mintală, de care este important să avem grijă. Totuşi, cei mai expuşi şi mai încercaţi în această perioadă sunt cadrele medicale, linia I de intervenţie, cei care poartă responsabilitatea de a trata simptomele unui virus nou. Colegii mei terapeuţi îşi vor folosi toată priceperea din peste 27 de ani de experienţă a fundaţiei, pentru a-i ajuta să gestioneze mai uşor provocările acestor zile” a declarat Amedeea Enache, Director Executiv, Fundaţia Estuar.
Linia telefonică pentru medici şi personal medical este deschisă 5 zile pe săptămână
Linia telefonică 4medicALL este deschisă în fiecare zi de luni până vineri, între orele 10:00 şi 18:00. În funcţie de evoluţia situaţiei şi a solicitărilor, programul poate fi extins. Membrii personalului medical, paramedical şi sanitar pot primi consiliere la numerele de telefon: 0758 119 314, 0758 119 313, 0758 119 304 sau pe e-mail, la [email protected].
<!–
Formul de quiz
–>
Despre Fundaţia Estuar
Estuar este cea mai mare organizaţie non-guvernamentală din România care lucrează cu şi pentru persoane diagnosticate cu boli mintale. Cu centre de zi în Bucureşti, Ploieşti, Cluj şi Giurgiu, Estuar oferă beneficiarilor săi diferite servicii, printre care consiliere psihiatrică, psihologică şi vocaţională, servicii de prevenţie şi recuperare sau terapie ocupaţională.
Preluat de la: csid.ro