„În concediul de maternitate mi s-a trezit dorul de sat, acolo unde am copilărit până la 14 ani. Am început să răscolesc amintirile despre bunica. Ea a fost meșteră populară, țesea covoare, păretare, prosoape, iorgane, fețe de pernă brodate, pături brodate. Mi-am zis atunci că sentimentul acesta mă face să mă simt mai fericită și împlinită și că e foarte frumos ce făcea bunica”, își amintește Olga.
Astfel, a decis să îmbrățișeze ceea ce îi trezește emoții calde și să reînvie această îndeletnicire practicată cândva în cadrul familiei sale. Timp de jumătate de an, a făcut rost de uneltele necesare și de materia primă pentru articole, după care lucrurile au început să ia amploare într-un atelier, căpătându-și numele „Tradițiile Strămoșilor”.
–> <!–
–>
Olga spune că inspirația sa vine din natură și din partea oamenilor care apreciază lucrările, care au devenit clienți fideli de-a lungul timpului.
„Am copilărit în sat și natura joacă un rol foarte important în viața mea, deoarece am simțit ce înseamnă de fapt libertatea, am înțeles cât poate oferi natura și că depindem în totalitate de ea. Tocmai de aceea mă simt împlinită știind că ofer și eu ceva bun pentru mediul înconjurător, fiindcă materia primă pe care o folosim este procurată în cantități mari de la fabrici (circa 500-1 000 de kilograme pe an). Astfel, ele nu ajung la gunoi, dar sunt reutilizate în articolele noastre”, menționează Olga.
Tânăra spune că se mândrește cu activitatea pe care o are și că se bucură că are ocazia să promoveze tradițiile, fiindcă consideră că trebuie să ne cunoaștem rădăcinile și proveniența și să menținem îndeletnicirile strămoșilor.
Olga își dorește ca din ce în ce mai multă lume să pășească pragul atelierului „Tradițiile Strămoșilor”, unde în prezent activează patru meșterițe, multe altele lucrând de la distanță. Astfel, vizitându-l, puteți găsi:
# instruire masterclass în grup și individual pentru copii;
# instruire masterclass în grup și individual pentru maturi;
# covorașe țesute, în vânzare și la comandă;
# perne brodate, în vânzare și la comandă;
# genți cusute manual și brodate;
# portmonee cusute manual și brodate.
Mai multe detalii despre atelierul „Tradițiile Strămoșilor” puteți găsi pe pagina de Facebook sau de Instagram.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Preluat de la: diez.md