tuse-ananas.jpg

Ne aflăm în plin sezon de răceală și gripă și mulți dintre noi am experimentat deja un nas înfundat și o durere în gât în ultimele săptămâni. Una dintre cele mai enervante părți ale unei răceli este însă tusea supărătoare care o însoțește uneori. Dacă ești norocos, aceste episoade de tuse dispar în câteva zile, dar unele persoane se pot lupta cu ele până la trei săptămâni înainte să treacă.

Dacă încă te confrunți cu o tuse, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a ameliora simptomele. Unii oameni chiar jură pe un anumit fruct pe care ar trebui să-l consumi ori de câte ori ai o tuse, susținând că are proprietăți de „subțiere a mucusului”, care pot ajuta la respirația mai ușoară și la reducerea frecvenței tusei.

Potrivit unei femei pe nume Sid de pe TikTok, consumul de ananas atunci când ai o tuse poate face minuni. Într-un videoclip în care enumeră diferite metode de a scăpa de tuse, ea a spus că ananasul conține o enzimă numită bromelaină, care are „proprietăți de subțiere a mucusului”. Apoi a adăugat: „Mâncarea este medicament”.

Sid nu a oferit mai multe detalii despre beneficiile ananasului pentru tuse, dar HealthLine afirmă că este un remediu de casă cu puține dovezi științifice care să-l susțină. Bromelaina este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și de vindecare, iar deși nu există un răspuns clar științific despre efectul ananasului asupra tusei, există unele dovezi anecdotice că poate fi eficient pentru anumite persoane.

Ananasul conține, de asemenea, alți nutrienți esențiali precum vitamina C, cupru, potasiu și magneziu. Vitamina C este cunoscută pentru faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor, în timp ce bromelaina din ananas are proprietăți antivirale. Așadar, deși nu este dovedit științific, consumul de ananas sau sucul de ananas ar putea ajuta la ameliorarea tusei sau cel puțin la sprijinirea sistemului imunitar pentru a combate mai repede boala.

În altă parte a videoclipului lui Sid, ea a recomandat să umpli un bol cu apă clocotită, să adaugi ulei de mentă sau eucalipt și să inspiri aburul timp de cinci minute. O altă sugestie, pe care a recunoscut-o ca fiind „puțin ciudată”, este să fredonezi „cel puțin de șapte ori pe zi”. Ea a susținut că vibrația în piept poate ajuta la slăbirea mucusului și la curățarea gâtului.

Femeia a mai spus că poți folosi o compresă caldă sau o pernă încălzită, care „nu este prea fierbinte”, pe care să o plasezi pe piept timp de 10 minute, să o dai jos pentru câteva minute și apoi să o reaplici pentru alte 10 minute.

Foto: shutterstock

Preluat de la: csid.ro