raceala-.jpg

În fiecare an speri să treacă iarna fără să te căptușești cu o răceală, dar e o misiune imposibilă de cele mai multe ori. Așa că ce poți face este să încerci să depășești perioadele cu pricina cu cât mai puțin disconfort. 

Iată câteva moduri surprinzătoare de a trata o răceală, la care poți apela când simptomele de răceală te copleșesc. 

Încearcă o ceașcă de ceai cald cu condimente precum cardamom, scorțișoară, cuișoare și ghimbir, care pot ajuta la congestie. O băutură fierbinte cu lămâie proaspătă și miere va contribui la calmarea durerii în gât. Menținerea hidratării este foarte importantă pentru a evita deshidratarea – asta înseamnă multă apă, nu alcool.

Un studiu publicat în jurnalul medical JSRM Open arată că zincul scurtează durata răcelii obișnuite. În medie, luarea pastilelor cu zinc scurtează durata răcelii cu 33%. Harri Hemilä, autorul studiului și cercetător la Universitatea din Helsinki, Finlanda, spune că doza optimă pentru tratarea răcelii este de 80-100mg pe zi. Diferite mărci de pastile de gât cu zinc conțin diferite cantități de mineral, așa că citește eticheta pentru a determina cât să iei.

Yoga ajută la întărirea și întinderea mușchilor rigizi, întărește sistemul imunitar și ajută la mișcarea și curățarea sistemului limfatic, care este responsabil pentru circulația celulelor albe care luptă împotriva infecțiilor.

Deschide un borcan de hrean, poziționează-ți nasul la aproximativ 5 cm de el, apoi ia o gură de aer. Hreanul conține ingrediente care ajută la subțierea mucusului, desfundă nasul și deschide căile nazale pentru o respirație mai ușoară.

CITEȘTE ȘI: Strănuți, îți curge nasul și te doare capul. E răceală sau alergie? Cum îți dai seama cu ce te confrunți

Un masaj nazal poate stimula drenajul sinusurilor și producția de celule albe, ceea ce ajută la combaterea infecțiilor. Aplică presiune ușoară pe ambele părți ale nasului, chiar deasupra punctului de mijloc; menține apăsat timp de 5 până la 10 secunde, apoi freacă în cercuri ușoare. Un amestec de uleiuri esențiale poate ajuta, de asemenea, la decongestionare și vindecare. Diluează eucalipt, lavandă și rozmarin în loțiune de corp sau într-un ulei purtător precum cel de migdale sau măsline. Aplică-l pe zona sinusurilor, la baza gâtului și pe piept.

Sursă foto: Shutterstock

Preluat de la: csid.ro