Felicitare.jpg
Astăzi, 27 august, Moldova sărbătorește 29 de ani de la proclamarea independenței. Vladimir Putin, Emmanuel Macron, Sergio Mattarella, au transmis mesaje de felicitare.

„Relațiile moldo-ruse sunt bazate pe bunele tradiții de prietenie și respect reciproc. Sunt convins că dezvoltarea colaborării fructuoase în diferite domenii răspunde intereselor de bază ale popoarelor frățești ale țărilor noastre”, a menționat Putin.

Liderul Federației Ruse i-a urat președintelui Republicii Moldova „multă sănătate și succese în activitatea sa de șef de stat”, iar tuturor cetățenilor țării „bunăstare și prosperitate”.

Emmanuel Macron a spus că Franța în continuare va fi alături de Republica Moldova și o va susține pentru ca să treacă cu bine de criza cauzată de COVID-19.

Președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, transmite sincere felicitări și urări de bine Președintelui Republicii Moldova și tuturor moldovenilor cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova.

Președintele Germanie la fel a felicitat Moldova cu împlinirea celor 29 de ani de la proclamarea independenței. Alături de felicitări liderul din Germania a trimis și cele mai bune urări de dezvoltare țării.

Președintele Italiei a vorbit despre relațiile țărilor noastre.

Mesaje de felicitare și urări de bine pentru poporul nostru cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova au transmis Președintele Republicii Bulgaria, Republicii Estonia, Maiestatea Sa Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos, Președintele Confederației Elvețiene, Secretarul General al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

Cu mesaje de felicitare au venit și președinții Kazahstanului, Armeniei, Azerbaidjanului, Turkmenistanului, Kîrghîzstanului.

Preluat de la: diez.md